| 
 
 4 adet yumurta
 1,5 su bardağı pudra şekeri
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı hindistancevizi
 Yarım su bardağı sıvıyağ
 1 paket vanilya
 1 tatlı kaşığı karbonat
 1 paket kabartma tozu
 2,5 su bardağı un
 
 Pudra şekeri ve yumurtalar karıştırma kabına konur, mikserle 3 dakika çırpılır. Yoğurt, sıvıyağ katılır, biraz daha çırpılır. Elenmiş un, karbonat, kabartma tozu, vanilya ve hindistancevizi konur. Tahta kaşıkla alt-üst ederek karıştırılır. Orta büyüklükte dikdörtgen yağlanmış tepsiye dökülür, düzeltilir. Kızarmaması için üzerine hamura değmeyecek şekilde pişirme kağıdı örtülür. 165 derece fırında 1 saat pişirilir. Fırından çıktıktan 15 dakika sonra küçük sabun kalıpları büyüklüğünde dilimlenir.
 
 
 |