|
|
Sable Kurabiyeler |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121604
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2016
2,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kurabiye Hamuru için:
3 Su Bardağı Un (300g)
Tereyağı (170g)
3 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Su Bardağı Toz Şeker (170g)
1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Üzeri için:
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Yemek Kaşığı Su
Pakmaya Pudra Şekeri
Fırınınızı önceden 165oC ayarlayın ve ısıtın.
Un ve tereyağını bir karıştırma kabına alıp, parmak uçlarınızla tereyağı eriyip karışım kum kıvamına gelene dek ovuşturarak karıştırın.
Diğer hamur malzemelerini de ekleyip, ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edinceye dek kısaca yoğurun.
Hazırladığınız hamuru iki veya üç parçaya ayırıp yassılaştırın ve streç filme sararak en az 40 dakika buzdolabında soğutun.
Buzdolabından aldığınız hamur parçalarını merdane yardımı ile 0.3-0.4 cm kalınlığında açın.
Yuvarlak sable kalıpları veya bir çay bardağı ile keserek pişirme kağıdı serili tepsiye aktarın. Üzerine yumurta sarısı ve su karışımını fırça ile sürün ve pudra şekeri serpiştirin.
Önceden 165oC ısıtılmış fırında 14-16 dakika pişirip, fırından alınca ızgara teli üzerinde soğutup servis yapın.
Not: Kurabiye hamurunu fazla yoğurup çok yumuşatmamaya dikkat edin.
|
|
Sable Kurabiyeler Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|