| 
 
| 
 
 
 | 
 
Rüzgar Gülü | 
 
  | 
haşmet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2010 
Mesajlar: 47 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55153 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010 
3,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
Malzemeler
 
7 yaprak milföy hamuru
 
1/2 kâse marmelat (herhangi bir marmelat)
 
Pudra şekeri
 
 
Kare şeklindeki milföy hamurlarını çözdürelim. Milföy hamurlarının dört köşesinden içe doğur uzanan kesikler yapalım. Ancak milföy hamurlarının orta kısımlarını kesmeyelim. Kesiklerden oluşan hamur kanatlarının bir uçlarını hamurun üzerine çevirip kapatalım ve rüzgâr gülü şekli verelim. Isıtılmış 220 ısılı fırında milföy hamurlarının orta kısımlarını kesmeyelim. Kesiklerden oluşan hamur kanatlarının bir uçlarını hamurun üzerine çevirip kapatalım ve rüzgâr gülü şekli verelim. Isıtılmış 220 ısılı fırında milföy hamurlarının altlan ve üstleri pembeleşene dek pişirerek fırından alalım. Üzerlerine pudraşekeri eleyip ortalarına biraz marmelat koyarak soğutup servis yapalım.
 
 
Not: Milföy hamurlarım tıpkı çocukken yaptığımız kağıttan rüzgâr gülü (fırıldak) yapar gibi hazırlayıp şekillendirin.
 
 
 ML® Yaban Gülü için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Rüzgar Gülü Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |