½ su bardağı haşlanmış siyah pirinç ve suyu
 
250 gr çilek
 
1 adet muz
 
3 yemek kaşığı yabanmersini 
 
10-15 adet dondurulmuş frambuaz, 
 
10-15 adet dondurulmuş böğürtlen
 
250 ml yağsız yoğurt
 
150 ml süt
 
1 top vanilyalı dondurma (ya da 1 tatlı kaşığı vanilya şurubu)
 
İsteğe bağlı şeker 
 
 
Sütü ve yoğurdu blenderdan geçirerek buzdolabında bekletin.
 
Muz ve yabanmersinini buzlukta 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra buzluktan çıkararak haşlanmış pirinci ve suyunu, dondurulmuş meyveleri ve vanilyalı dondurmayı blenderdan geçirin.
 
Saplarından ayrılmış çilekleri süt ve yoğurt karışımına ilave edin. Yaklaşık 15 saniye daha blenderda karıştırın ve diğer malzemelerin üstüne ilave edin.
 
Spatula yardımıyla tamamen karıştığından emin olun.
 
Çilekle süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 |