| 
 
 
 | 
Alevie | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159978 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2021 
476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patates 4 orta boy
 
Dereotu ½ demet 
 
Taze soğan ½ demet
 
Bezelye konservesi 250 g 
 
Yumurta 3 orta boy
 
Mayonez 250 g 
 
Salam 6 dilim
 
Tuz 1 tatlı kaşığı 
 
Salatalık turşusu 3 adet
 
Havuç 2 orta boy 
 
 
Haşlanmış patates, haşlanmış yumurta, soğan, salatalık turşusu, havuç ve salam küçük parçalar (macéedoine)halinde doğranır. Mayonez, bezelye, ince kıyılmış (brunoise) dereotu ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
 
 
 
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153147 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020 
598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane orta boy patates
 
2 tane havuç
 
1 su bardağı bezelye (ister dondurulmuş kullanın isterseniz konserve)
 
6 - 7 tane kornişon salatalık turşusu
 
5 yemek kaşığı mayonez
 
5 yemek kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
 
İlk olarak sebzelerin kabuklarını soyarak küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Patates geç pişeceği için haşlamaya ilk olarak ondan başlayın. İsterseniz patatesleri kabukları ile haşlayıp daha sonra soyup doğrayabilirsiniz. Bezelye ve havuçları da haşlayın. Haşlanan sebzelerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Tüm sebzeleri bir kaseye alın. Üzerine küçük küpler halinde doğranan kornişon turşuları da ekleyin ve sebzeleri harmanlayın. Küçük bir kasede yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine ekleyerek salatayı hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
baron 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142615 
Gönderme Tarihi: 10.May.2019 
733 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı çırpılmış yoğurt
 
1 orta boy patates
 
1 orta havuç
 
1 avuç bezelye
 
1 çay kaşığı hardal
 
2 orta boy tatlı kornişon turşu
 
4 çorba kaşığı hazır mayonez
 
100 gram iri küp doğranmış salam
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayın. Patates, bezelye, havucun pişme süreleri değişik olduğundan ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Pişmiş sebzeleri birbirine karıştırın ve soğumaya bırakın.
 
Mayonez ile yoğurdu karıştırın ve hardal ekleyin. İçine pişmiş sebzeler ile kornişon turşu ve Macar salamı da koyun.
 
 
 
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
hayran 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.10.2016 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120705 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2016 
1,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2 adet havuç
 
1 bardak mayonez
 
Tuz
 
1 adet kök kereviz
 
2 adet patates
 
½ bardak bezelye
 
3 adet küçük pancar
 
1 adet salatalık turşusu
 
1 çay bardağı zeytin
 
 
Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın. Hepsini küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın. Suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri son olarak kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alın, süzdürün. Bir kenarda beklemeye bırakın. Sebzeler pişerken, başka bir tencerede, bir bardak suya bir kaşık sirke katarak pancarları haşlayın. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Bunları aynı büyüklükte küp şeklinde doğrayın. Diğer sebzelerle karıştırın. Salatalık turşusunu çok ince çentin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Bezelyeler ve ezilmiş yumurtalarla birlikte karıştırın. Yarım bardak mayonezi hepsinin üstüne döküp karıştırın. Servis tabağına alın. Üstüne artan yarım bardak mayonezi sıvayın. Süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
saksağan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.05.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98244 
Gönderme Tarihi: 15.May.2014 
1,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy sarı patates
 
1 adet salatalık turşusu
 
1 orta boy havuç
 
1 çay fincanı haşlanmış bezelye
 
1-2 adet kırmız turp
 
1 limon suyu
 
Tuz, beyaz biber
 
1 su bardağı mayonez
 
 
Patatesler ve havuçlar haşlanarak, soğutulur.
 
3 mm büyüklükte küp şeklinde doğranır.
 
Bezelyeler, tuz, limon suyu ve diğer gereçler derin bir kasede karıştırılır.
 
Üzeri için bir yemek kaşığı mayonez ayrılarak hepsi birlikte iyice karıştırılır.
 
Servis tabağına düzgünce yerleştirilerek ayrılan mayonezle üzeri kaplanır.
 
Kırmızı turplar ve katı pişmiş yumurta dilimleriyle süslenerek servis yapılır.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
aşçının rüyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75871 
Gönderme Tarihi: 18.May.2012 
2,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bezelye konservesi
 
Yarım kilo kornişon
 
4 adet havuç
 
3 adet orta boy patates
 
1 adet yumurta
 
6 dal maydonoz
 
Yeteri kadar mayonez
 
 
Patatesleri ve havuçları ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kornişonu küçük küçük doğrayın. Konserve bezelyenin suyunu süzün ve sudan geçirin. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra daha önceden hazırladığınız veya hazır aldığınız mayonezin içine atın. Haşlanmış ve doğranmış sebzelere zarar vermeden yavaş yavaş karıştırıp, mayonezi sebzelere yedirin. Servis tabağına veya kare bir borcama yerleştirin. Üzerini haşlanmış yumurta ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
Som Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74894 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012 
2,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 adet havuç
 
2-3 adet orta boy patates
 
2 adet yumurta
 
250 gr kadar kornişon turşu
 
1 adet küçük boy konserve bezelye
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
1/2 adet limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
4-5 yemek kaşığı mayonez
 
 
2 adet yumurtayı haşlayın.Havuçları ve patatesleri haşlandıktan küp küp kesin. Kornişonları da saplarını ayırıp minik minik kesin. Konserve bezelyenin suyunu iyice süzün. Haşlanmış yumurtaları da küp küp kesin. Hepsini karıştırın. Dolaptan çıkardığınız 2 yumurtanın sarısını beyazından ayırın ve sarıları tuz ve limon suyuyla çırpın. İçine yavaş yavaş sıvı yağı ilave edin. Mayonez kıvamı alncaya kadar çırpın. Mayonez kesilirse 1 bardağa yakın soğuk suyu yemek kaşığı ile yavaş yavaş ekleyin,karıştırın. Mayonezi önceden hazırladıgınız karışım ve yağ ile karıştırın.Üzerini pul biber ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
kutluk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2012 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71785 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012 
2,538 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
2 adet havuç
 
1 çay fincanı bezelye (haşlanmış veya konserve)
 
Bir miktar mayonez
 
1 adet limon
 
1 adet kırmızı turp (küçük boy)
 
2 adet yumurta (haşlanmış)
 
3-4 adet salatalık turşusu
 
 
Sebzelerin hepsini haşlayın. Haşlanan sebzeleri küçük küçük dilimlere doğrayın. Turşuyu ve yumurtayı da aynı büyüklükte doğrayın. Hepsini porselen bir kaseye koyup bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karıştırın. Mayonezin yarısını ilave edip iyice yedirin. Salatayı servis tabağına veya salata tabağına koyup, üzerini kalan mayonez ile kapatın. (Sebzeler gözükmeyecek şekilde olsun) Üzerlerini haşlanmış yumurta, turp, salatalık turşusu ve haşlanmış havuçla süsleyin.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
serasker 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71149 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2011 
2,574 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet domates
 
1 Havuç
 
1 Bardak bezelye
 
Yarım bardak kapari çiçeği
 
1 salatalık turşusu
 
4 Çorba kaşığı mayonez
 
 
Patatesi, havucu ve bezelyeyi haşlayıp suyunu süzdükten sonra zar halinde doğrayın. Bu karışıma kapari çiçeğini küçük doğranmış salatalık turşusunu ilave ettikten sonra tuz ekip, mayonez ile karıştırıp servis yapın.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
bereket dede 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58656 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2010 
2,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mayonez malzemesi
 
2 adet havuç
 
2 adet patates
 
2 adet haşlanmış yumurta
 
1 limon
 
Kırmızı küçük turp
 
3-4 salatalık turşusu
 
1 çay fincanı haşlanmış bezelye ya da konservesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Sebzelerin hepsini haşlayınız.
 
Haşlama esnasında mayonezi hazırlayınız.
 
Haşlanan sebzeleri küçük, küçük küplere doğrayınız.
 
Turşuyu, yumurtayı da aynı büyüklükte doğrayınız
 
Hepsini porselen bir kâseye koyup, bezelyeyi tuzu, karabiberi koyup iyice karıştırınız.
 
Mayonezin yarısın, ilâve edip iyice yediriniz.
 
Salatayı servis tabağına veya salata tabağına koyup üzerini kalan mayonezle kaplatınız. (sebzeler gözükmeyecek şekilde)
 
Üzerlerini haşlanmış yumurta, turp. salatalık turşusu ve haşlanmış havuçla süsleyiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 27.10.2021
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
ayşe diye biri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56248 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010 
2,984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet küçük havuç
 
3 adet sarısından soyulmuş patates
 
1 adet kereviz kökü
 
200 gr. bezelye
 
1 demet maydanoz
 
2 adet pancar
 
3 adet hazırlop yumurta
 
50 gr. kapari
 
50 gr. hıyar
 
 
Patatesleri de kaynar tuzlu suya atarak haşlamalıdır. Havuçları da, üzerlerini kazıdıktan sonra, evvelâ soğuk su dolu bir tencereye koymalı, suya biraz tuz atmalı ve bir tane şeker parçası ve fındık büyüklüğünde tereyağı koymalıdır. Sonra, havuçlar el ile tutulduğu zaman yumuşaklığı anlaşılıncaya kadar haşlanmalıdır. Bundan sonra, bunları ve diğer salataları, bir araya toplayıp ve zevke göre doğrayıp, büyük bir kapta iyice karıştırmak, yağ ve sirkesini dökmeli ve biraz bekleyerek mayonezini de ilâve ederek sofraya sunulmak üzere, kayık tabaklara veya salata kâselerine taksim edilmelidir.
 
 
Not: Zevke göre isteğe göre miktarlar değişebilir. Rusya'da, kış mevsimi şiddetle hüküm sürdüğünden, taze sebzeler tedarik edilmediği zaman, salatalar, taze fasulye ve bezelye konserveleriyle hazırlanır.
 
Mantar da dahil olabilir. Mantarlar da, evvelâ pişirilir ve sonra, münasip şekillerde doğranır. Çekirdekleri, helezonî kesilerek çıkarılmış ve içleri balık pateleriyle doldurulmuş, büyük ve nefis zeytinlerle süslenir.
  
 | 
RUS SALATASI | 
  | 
Foçalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53041 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2010 
2,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
4 adet orta boy patates
 
1 küçük havuç
 
1 kahve fincanı iç bezelye
 
1 adet küçük kök kereviz
 
3 çorba kaşığı mayonez
 
1 tatlı kaşığı tuz ve biber
 
1 adet katı haşlanmış yumurta
 
 
Hazırlanışı
 
Patatesleri kabuklu olarak haşlayınız ve kabuklarını soyunuz. Diğer sebzeleri temizleyip haşlayarak hepsini zar gibi doğrayınız, çukur bir kaba koyarak mayonezi üzerine ilâve ederek karıştırınız, sirkesinide ilave ederek 1 kez daha karıştırınız. Servis tabağına düzgün bir şekilde koyarak üzerini yuvarlak kesilmiş yumurtalarla süsleyiniz.
  
 | 
RUS SALATASI | 
  | 
kafein 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43740 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2009 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
4 Kaşık mayonez
 
4 Orta boy patates
 
1 Küçük havuç
 
1 Çay fincanı bezelye
 
1 Adet haşlanmış yumurta
 
2 Dilim macar salamı
 
2-3 Adet salatalık turşusu
 
1 Çay kaşığı tuz
 
1 Çay kaşığı karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
1 Sebzeleri haşlayınız, soğuduktan sonra 1/2 cm. küp şeklinde doğrayınız.
 
2 Turşu, salam ve yumurtayı da aynı şekilde doğrayınız.
 
3 Hepsini porselen bir kâsede 2 kaşık mayonezle karıştırınız.
 
4 Salatayı servis tabağına koyunuz. Üzerini kalan iki kaşık mayonezle süsleyerek kapatınız.
 
5 En üstüne maydanoz serperek servis yapınız.
  
 | 
Olivie (Rusya) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39339 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2009 
4,231 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.lezzetsirri.com
 
 
Rus Salatası
 
 
2 adet haşlanmış iri patates
 
2 adet salatalık turşusu
 
1 çay fincanı haşlanmış bezelye
 
1 adet haşlanmış havuç
 
1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
 
1/2 elma
 
2 adet haşlanmış yumurta
 
50 gr. haşlanmış et
 
1 dilim jambon veya 1 adet sosis
 
5-6 adet zeytin
 
3 çorba kaşığı mayonez
 
karabiber
 
tuz
 
 
Haşlanmış sebzeleri, etleri, salatalık turşularını ve yumurtaları küçük küpler halinde kesin. Derin bir kapta tüm malzemeyi birlikte karıştırın. Dilediğiniz malzemeden damak tadınıza göre daha fazla koyabilirsiniz. Elmayı da yine küpler halinde kesin ve en son bu karışıma ekleyin.
 
Karışımın üzerine mayonezi ilave ederek malzemeleri ezmeden yavaşça karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip zeytinle süsleyerek dilediğiniz gibi ister marul yaprakları İçinde ister küçük tartlara doldurarak servis yapın.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
sarmaşık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24426 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008 
5,615 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 orta boy patates
 
1 orta boy havuç
 
1 çay bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
 
1 adet pancar turşusu
 
1 katı pişmiş yumurta
 
1/2 su bardağı mayonez
 
1/2 limon suyu ya da sirke
 
Tuz
 
Karabiber
 
Mayonez için:
 
1 su bardağı az asitli zeytinyağı, ya da sıvı yağ
 
1 yumurta sarısı
 
1/2 limon
 
1/2 kahve kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kaynar su
 
1/2 kahve kaşığı toz hardal
 
 
Bir tertip mayonez hazırlayarak serin bir yerde muhafaza edin. Sebzeleri yıkadıktan sonra, patateslerin kabuklarını soyun, havucu kazıyın ve ayrı ayrı haşlayarak pişirdikten sonra minik küpler biçiminde doğrayın.
 
Çukur bir kaba doğradığınız sebzeleri ve suyunu süzerek hazırladığınız konserve bezelyeyi koyun. Üzerine limon suyu, ya da sirke gezdirin. Mayonezin dörtte üçünü sebzelere katarak ezmeden iyice karıştırın ve salata tabağına alın.
 
Üstünü kalan mayonezle kapladıktan sonra tabağın kenarlarını yumurta dilimleri ve incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
 
Not1 Rusya'da Rus Salatası'nın ana malzemesi mayonez ve haşlama balık eti karışımıdır. Bununla birlikte mayonez ve tuzlu suda haşlanan sebzelerin karışımı ile yapılan salata da "Rus Salatası" olarak adlandırılmaktadır. Salatanın içine dilerseniz malzemeler arasında ölçüsü belirtilen pancar turşusu gibi, ince kıyılmış kornişon, küp şeklinde doğranmış kereviz, maydanoz ya da diğer yeşillikler, ya da haşlama balık ve tavuk eti katabilirsiniz. Mayonez miktarı da isteğe göre azaltılıp, artırılabilir.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
pıtırcık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20892 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2008 
3,215 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta sarısı
 
2 su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
 
1,5 limon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 orta boy patates
 
2 orta boy havuç
 
1 su bardağı konserve bezelye
 
4-5 küçük salatalık turşusu
 
 
Malzemesinden mayonezi  hazırlayınız.
 
Patates ve havucu az su ile haşlayıp turşu ile beraber fındık büyüklüğünde doğrayınız. (1/4 havuç, 1/4 turşu 2 çorba kaşığı mayonezi üst tarafının süsü için ayırınız.) Bezelye, tuz, limon suyu ve mayonezi doğranan malzemelere katıp karıştırınız. Servis tabağına yerleştirip üstünü mayonezle örtünüz. Havuç ve turşuyu zevke göre şekilli keserek üstünü süsleyiniz.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
H.Özerol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18762 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2007 
2,990 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 tane patates
 
150 gr. taze fasulye
 
2 tane havuç
 
150 gr. bezelye
 
50 gr. değişik turşu çeşitleri
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 adet limon
 
1,5 bardak yağ
 
Tuz
 
 
Temizlediğiniz sebzeleri birkaç dakika tuzlu suda haşlayınız.
 
Patates ve havuçları küpler halinde, fasulye ve turşuları dilimleyerek kesiniz.
 
Yumurta sarılarını tuz ve biberle çırpıp dönüşümlü olarak azar azar yağı ve limon suyunu ekleyerek mayonezi hazırlayınız.
 
Sebzeleri ve mayonezleri birbirine karıştırıp servis yapınız.
  
 | 
Rus salatası | 
  | 
Rüzgar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2007 
Mesajlar: 1537 Şehir: Beşevler Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15991 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007 
2,913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patates
 
2 çorba kaşığı mayonez
 
1 çay bardağı konserve bezelye
 
1 adet haşlanmış havuç
 
5 adet kornişon turşusu
 
1 tutam tuz
 
 
Patatesler haşlanır, ezilir, mayonezle iyice karıştırılır, üzerine küp şeklinde doğranmış; turşu, havuç ve bezelye konur, tuz serpilir, karıştırılır.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11164 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007 
3,373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. havuç (2 orta)
 
50 gram kapari
 
200 gr. kereviz (1 büyük)
 
50 gram kalamata zeytini
 
200 gr. san patates (2 orta)
 
2 adet hazırlop yumurta
 
200 gr. îç bezelye (3/4 bardak)
 
4 bardak su
 
200 gr. pancar (3 orta)
 
1 bardak mayonez
 
75 gr. hıyar turşusu
 
Tuz
 
50 gr. yeşil turşu hıyar
 
 
Bir tencereye 4 bardak su koyduktan sonra buna, üstleri kazınmış ve ancak bezelye tanesi büyüklüğünde dört köşe muntazam parçalara doğranmış 2 orta baş havuç ile kabuğu soyulmuş ve yine bezelye iriliğinde parçalara doğranmış 1 büyük kereviz ilâve ederek suyu kaynamaya bırak, su kaynayınca bunlara, kabukları soyulmuş ve yine bezelye büyüklüğünde parçalara doğranmış 2 orta baş patates, 200 gram iç bezelye ile bir miktar da tuz katarak sebzeler pişip de yumuşakça bir hal almaya kadar haşlamalı sonra da bunları ince delikli bir süzgeçten geçirmek suretiyle suyunu döktükten sonra tabağa alarak bir tarafa bırakmalıdır.
 
Sebzeler pişmekte iken diğer taraftan da başka bir kaba 200 gram pancar, 1 çorba kaşığı sirke ile üstlerini iyice kaplayabilecek kadar su koyduktan sonra, pancarlar yumuşayıncaya kadar bunları da haşlamalı sonra da pancarları tencereden çıkararak kabuklarını ayıkladıktan sonra bunları da bezelye iriliğinde parçalara kesmeli ve tabaktaki dizilmeli, sebzelere katarak bunları soğumaya bırakmalıdır.
 
Sebzeler iyice soğuyunca bunlara, her ikisi de ince doğranmış 75 gram hıyar turşusu ile 50 gram küçük yeşil turşu hıyar, 50 gram kapari, küçük kesilmiş 2 hazırlop yumurta, çekirdekleri  çıkarılmış ve yine küçük kesilmiş 50 gram kalamata zeytini ile bir bardak mayonezin yalnız yarısını ilâve etmeli ve hepsini iyice bir karıştırdıktan sonra, bunları tabakta güzel bir şekilde tanzim etmeli, kalan mayonezin yarısını da tabaktaki salatanın üstüne muntazam bir şekilde sıvadıktan sonra, mayonezin diğer yarısını da bir sıkma torbasına koyarak salatanın etrafına küçük güller sıkmak suretiyle salatayı süslemeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
Rus Salatası | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10362 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006 
3,247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mayonez
 
3 adet orta boy patates
 
3-4 tane havuç
 
1/2 kg konserve bezelye
 
1/2 kg kornişon
 
1 yumurta
 
5-6 dal maydanoz (üzerini süslemek için)
 
 
Patatesler ve havuç ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kabukları soyulur, tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Kornişon küçük küçük doğranır, konserve bezelye süzülür ve sudan geçirilir. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra daha önce hazırlanan mayonezin içine katılır. Haşlanmış ve doğranmış sebzeler çok fazla ezilmeden karıştırılır. Servis tabağına yerleştirilir, üzeri haşlanmış yumurta, maydanoz yaprakları vb. ile süslenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |