|
|
Rumeli Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61871
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
3,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bosch-home.com/tr
10 yemek kaşığı elenmiş tepeleme un
10 yemek kaşığı elenmiş tepeleme un
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve kaşığı tuz
Harç Malzemesi:
1 kilo ıspanak
6 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üst Malzemesi:
4 kahve fincanı krema
2 kahve fincanı eritme peyniri (az tuzlu)
1- Geniş yüzeyli bir tavayı Bosch ocak... harlı ateş üstüne oturtup kızdırınız. Zeytinyağını koyunuz.
2- Kızgın yağda önce kıyılmış taze soğanları karışktırarak öldürünüz. Sonra azar azar ayıklanmış, yıkanmış ve suyu sıkılıp kıyılmış ıspanakları katıp karıştırarak kavurunuz. Tuzu karabiberi ekleyip soğumaya bırakınız.
Hamur Hazırlama:
1- Unu hamur yoğurma kabına koyunuz. Ortasını havuz gibi açınız. İçine çırpılmış yumurtaları, zeytinyağını ve tuzu koyunuz. Yoğurarak sert bir hamur tutturunuz. Üstüne bez örterek yarım saat dinlendiriniz.
2- Hamurdan kestane büyüklüğünde koparttığınız parçaları unlu düz zeminde açınız. Bardak ağzı ile 5-6 cm çapında yufkalar kesiniz. Yufka yarılarına birer kaşık suyu sıkılmış ıspanak harcından koyunuz. Diğer yarılarını elle ıslatıp bastırarak yapıştırınız.
3- Elde ettiğiniz yarım daire şeklindeki mantıları, Bosch ocak...harlı ateşte fokur fokur kaynayan tuzlu bol suda 5-6 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
4- Mantılar haşlanırken küçük bir kap içine koyduğunuz krema ve peyniri Bosch ocak....kısık ateşte kaynatmadan eritiniz.
Servis:
1- Kalan kavrulmuş ıspanakların suyunu sıkarak servis kabına döşeyiniz. Üzerine haşlanmış mantıları yerleştiriniz. En üste kremapeynir karışımını gezdiriniz. Sıcak sıcak sofraya veriniz. Izgara et yemeğinin yanında iyi gider.
|
|
Rumeli Tatlısı Tarifleri Rumeli Yemekleri
|
|