|
|
Rüksan Pilavı |
|
pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc81114
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2012
1,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
2 Adet havuç
50 gr badem
1 Aldığı kadar tuz
1 Aldığı kadar karabiber
100 gr et
5 Bardak su
3 Bardak PİRİNÇ
Bir tepsiye ayıklanmış pirinç, tuz ile pirinçlerin üstlerini kaplayabilecek kadar sıcak su ilave ederek iyice soğuyana kadar bir kenara bırakın. Soğuyunca suyunu dökün, pirinçleri iyice yıkayın, süzün ve bir kenara bırakın. Diğer taraftan bir küçük tencereye irice kuşbaşı doğranmış koyun eti, 4-5 bardak su ile, yarım çorba kaşığı tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatıp etler pişip iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 2 saat pişirip pilavda kullanılmak üzere bir tarafa bırakın. Havuçların üstünü kazıyıp irice rendeleyin ve yağda 1-2 dakika pişirip bir kenara bırakın. Sonra bir tencereye SANA MARGARİN ile bir taşımlık kaynatılmış ve kabukları ayıklanmış bademleri koyarak 2 dakika kavurun. Buna, daha önce yıkayıp süzülen pirinci katarak, kuvvetli bir ateşte durmadan 10 dakika kavurun. Pirince, küçük etlerle birlikte etlerin içinde haşlandığı sudan ilave edin, ayrıca rendelenmiş hafif pişirilmiş havuçları, 2 tutam karabiber ve yarı çorba kaşığı tuzu da katarak, tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler sularını çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta ateşte olmak üzere pilavı pişirin. Suyunu çekince pilavı gayet kısık ateşte yarım saat demlenmeye bırakın ve iyice bir karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
|
Rüksan Pilavı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|