https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 1 Fincan
 
Rokfor Peyniri 200 Gram
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Patates 800 Gram
 
Sarımsak 1 Adet
 
Krema 150 Gram
 
Pastörize Süt 1 Fincan
 
 
Patateslerin kabuklarını soyup halka halka ince bir şekilde doğrayın.
 
Doğradığınız patatesleri güveç kabına dizin.ayrı bir kapta sütü, kemayı, tuzu karabiberi dövülmüş sarımsağı zeytinyağını karıştırın.
 
Bu sosu güveçteki patateslerin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın, üzerine rokfor peyniri dilimlerini koyup, güveçlerin kapağını kapatıp fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
 
Pişmesine yakın üzerini açın peynirler kızarsın.
 
 
 
  
 |