| 
 
| 
 
 
 | 
 
Rokalı Pide | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113757 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2015 
1,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
Üzeri için;
 
100 g mozzarella peyniri
 
20 g roka
 
40 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK
 
20 g dolmalık sarı biber
 
20 g dolmalık kırmızıbiber
 
Hamuru için;
 
1 kg un
 
20 g kuru maya
 
2 adet yumurta
 
40 g toz şeker
 
120 ml ılık süt
 
Tuz
 
Domates Sos İçin;
 
1 kg domates
 
200 g kıyılmış soğan
 
50 g sarımsak
 
70 g Zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
 
1 Domates sos için sos tenceresinde zeytinyağını ısıtıp kıyılmış soğan, kereviz sapı ve sarımsağı kavurun.
 
2 Doğranmış domatesleri ekleyin. Arada bir karıştırarak domatesler hafifçe suyunu çekene dek kaynatın.
 
3 Tuz, karabiber ve tozşekeri ilave edip tatlandırın.
 
4 Domates sosunu ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
5 Pide hamuru için kuru maya ve 2 çorba kaşığı ılık sütü küçük bir kasede karıştırın.
 
6 Hamur yoğurma kabında elenmiş un, mayalı karışım, yumurtalar, tozşeker, tuz ve kalan sütü iyice karıştırın.
 
7 Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız pide hamurunu eşit parçalara ayırıp her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla açıp pide şeklini verin.
 
8 Üzerine hazırladığınız domates sostan sürün, dilimlenmiş mozzarella, doğranmış AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK ve biberleri yerleştirin.
 
9 Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pide hamuru kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp rokaları yerleştirin. Servis sırasında zeytinyağı gezdirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Rokalı Pide Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |