| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Rokalı Enginar Çorbası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Rokalı Enginar Çorbası |  
|  | öğün Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2012
 Mesajlar: 39
 Şehir: Antakya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc78342 Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
 1,559 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 Aldığı kadar tuz
 1 Adet yumurta
 1 Demet roka
 8 Yemek Kaşığı yoğurt
 4 Adet çanak enginar
 Aldığı kadar karabiber
 1 Litre sebze suyu
 10 Diş sarmısak
 3 Dal taze soğan
 2 Çorba Kaşığı susam
 
 Dört adet çanak enginarı tavla zarları şeklinde doğrayın. Enginarları tencereye ekleyin. üzerine bir litre sebze suyu ve 10 diş dövülmüş sarımsağı ekleyerek. 20-25 dakika haşlayın. Enginarlar benliklerini korumalı ancak yeterince de yumuşamalı. Bunu bir tanesini tadarak anlayabilirsiniz. Çorbanın enginarları pişerken, bir tarafta yeşil soğanı uzunlamasına açıp ince soğan liflerini sanki Frenk soğanıymışçasına çıkarın ve çeyrek bağ rokayı bir dolma gibi iyice sıkıştırıp ince ince doğrayın. Bir adet yumurtayı 8 tepeleme dolu çorba kaşığı yoğurtla çırpın. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp yoğurda döküp devamlı karıştırın. Eğer yoğurdu bir anda çorbaya dökerseniz ani ısı değişikliğinden kesilebilir. Yoğurdu bu şekilde ısıttıktan sonra tencereye ilave edin. Tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın. Bu şekilde 5 dakika kaynatın. Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine ince kıydığınız roka, taze soğan ve sızma zeytinyağı ilave edin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |