https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı ricotta peyniri
3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
3 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
Yumurta sarılarını ricotta peyniri, süt ve şekerle iyice çırpın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın; ardından peynirli karışıma ekleyin.
Yumurta beyazlarını mikserle sertleşene kadar çırpın ve harca spatula yardımıyla yavaşça ekleyin.
Tavayı ısıtın, az tereyağı sürün. Bir kepçe kadar hamur döküp kısık ateşte iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.
Üzerine bal, akçaağaç şurubu, pudra şekeri veya taze meyve ekleyerek sıcak servis yapın.

|