| 
 
 https://cook.com.tr
 
 Zeytinyağı 80 Mililitre
 Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
 Sofra Tuzu 1 Tutam
 Karabiber 1 Tutam
 Limon Suyu 2 Tatlı Kaşığı
 Limon Suyu 1 Yemek Kaşığı
 Su 250 Mililitre
 Hardal 1 Çay Kaşığı
 Dolma Amerikan Biber 200 Gram
 Sarımsak 6 Diş
 Soğan 1 Adet
 Yumurta 1 Adet
 Rezene 600 Gram
 İnek Sütü 250 Mililitre
 Rezene Tohumu 2 Yemek Kaşığı
 Sebze Suyu 500 Mililitre
 COOK Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) 1 Adet
 
 Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Taze rezeneyi doğrayarak fırın kabına alın. Doğranmış soğan, 4 diş sarımsak, rezene tohumunu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip 30 dakika pişirin, üzerini COOK Alüminyum Mutfak Folyosu ile örterek 15 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp malzemeyi soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz sebzeleri büyük bir tencereye alın. Süt, su, sebze suyunu ekleyip yüksek ateşte 15 dakika kaynatın. Blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. 2 tatlı kaşığı Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
 2 diş sarımsak, 1 yumurtanın sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, ve hardalı blender'dan geçirin. 80 ml. zeytinyağını incecik akıtarak karıştırmaya devam edin. Közlenmiş biberi de ekleyerek pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın ve çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
 
 
  
 
 |