3 su bardağı pirinç
3 su bardağı su veya et suyu
1 adet küp doğranmış kuru soğan
1 adet kırmızı etli biber (doğranmış)
1 su bardağı haşlanmış mısır
5-6 dal taze reyhan
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış patates (küp doğranmış)
Tuz
2 adet kesme şeker
3 kaşık tereyağı veya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
Pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün. Soğanı, yağda soteleyin, tuz, şeker, defne yaprağı, 1-2 damla limon suyu, 3 su bardağı su koyun, kaynatın. Pirinci kaynayan suya ilave edip, karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altım kısın, 20 dakika pişirin. Kırmızıbiber, bezelye, patates, mısır koyup, harmanlayın. Reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
|