| 
 | 
| Reyhanlı Ezogelin Çorbası | 
|  | aymelek Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.04.2018
 Mesajlar: 24
 Şehir: Kütahya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc133188 Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018
 1,949 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı mercimek
 Yarım çay bardağı pirinç
 Yarım çay bardağı bulgur
 1 soğan
 1 kaşık salça
 Tuz
 Reyhan
 Sıvıyağ
 Su
 
 Tencereye pirinç, mercimek ve bulguru alıp yıkadıktan sonra 3-4 su bardağı su koyup haşlıyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağ ve ince rendelenmiş soğanı alıp kavuruyoruz. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra haşlanan mercimekli harcımızı tencereye döküp suyunu tuzunu ve baharatını ekledikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirip ateşten alıyoruz ve servis yapıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |