| 
 | 
| Reyhan ve Fesleğen Aromalı Kızılcık Tarhanası | 
|  | kristal çanak Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.12.2015
 Mesajlar: 25
 Şehir: Hatay
 | Kısa URL: https://ml.md/lc113505 Gönderme Tarihi: 16.Arl.2015
 1,831 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kase kızılcık tarhanası
 Yarım demet fesleğen
 Yarım demet reyhan
 1 adet kuru soğan
 2 diş sarımsak
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 Aldığı kadar su
 
 Kızılcık tarhanasına tuz ve bir miktar su koyup ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın. Üstünde biriken köpükleri temizleyin.
 Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Reyhan ve fesleğenide yıkayıp doğradıktan sonra soğanlara ilave edin. Sarımsakları ekleyip kavurun.
 Kavrulmuş soğanlı karışımı kaynayan çorbaya döküp bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın. İstenirse sarımsak çorbanın içinede atılabilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |