|
|
Revani |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1117 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182796
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2025
59 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
İlk olarak yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine yoğurdu, sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyip, 5-10 dakika daha kaynatın.
Fırından çıkan sıcak revaniye sıcak şerbeti dökün.
Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

|
Revani |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1117 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183188
Gönderme Tarihi: 25.May.2025
85 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Çünkü şerbetin soğuması gerek. 2 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı suyu kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin. Tüm malzemeleri kaynatın, 10 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Revani tarifi için önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve 180 derece fırında 25–30 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak revaniye soğumuş şerbeti dökün. Şerbeti çekince dilimleyin, üzerine Hindistan cevizi serpip servis et.

|
|
Revani Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
|
|