|
Revani (irmik tatlisi) |
|
Fatma Solak
Aşçı
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 15 Şehir: fransa |
Kısa URL: https://ml.md/lc15281
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2007
78,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1,5 su bardagi yoğurt
1 su bardagi siviyag
1 vanilia
1 kabartma tozu
1,5 su bardagi irmik
aldigi kadar un
Serbeti için:
3 su bardagi su
1,5 su bardagi toz seker
Üzerine:
1 su bardagi hindistancevizi
Yapilisi:
bir kaba yumurta ve toz sekeri koyun karistirin sonra yoğurtu ve siviyagi koyun tekrar karistirin irmigi,vaniliayi koyun karistirin ve kabartma tozunu ve aldigi kadar un ilave edip kek hamuru oluncaya kadar karistirin ve yaglanmis kek kalibina dökün ve firinda pisirin.
serbeti ocakta pisirin,kek pistikten sonra sogumaya birakin soguduktan sonra üzerine sicak serbeti dökün ve hindistancevizi serpin biraz serbetini çekince dilimleyip servis yapin.
ML® Susamlı Fındıkpare için tıklayın
|
REVANİ |
|
abdullah nacar
Yeni Üye
Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 2 Şehir: stuttgart |
Kısa URL: https://ml.md/lc31343
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
9,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
sivi yag bir bardak
yoğurt bir bardak
siviyag bardagin 4%3 ünü
irmik bir bardak
un 2 bardaktan az eksik olsun
kabartma tozu bir adet
limon kabugu
seker yarim bardak
yumurta 3 adet
SERBETI ICIN
4 bardak su
3 bardak seker
bir kac damla limon
once serbeti yapalim 4 bardak su ve sekeri bir kaba bosatalim icine limon icine damlatalim limon serbetin sekerlenmesini onler.
serbeti karistirip diger ise basliyalim bir kapta 4 yumurta ve sekeri mikserle karistiralim karistirdiktan sonra yag ve yogurduda ekleyin karisitirin 2 dakika sonra unu kabartma tozunu irmigi ve limon kabugunu ekleyip karistirin tepsiye margarin yagini iyice surup yaptigimiz ici icine bosaltalim 180 derece sicak firinda kizartmaya basliyalim diger taraftanda serbetin sogumaya calisalim serbetin soguk kekin ise sicak olmasi lazim firindan cikartilan keki kare seklinde kesip serbeti icine dokelim ustunede elinize olan malzemeden findik fistik ceviz veya badem ustune serpistirebilirsiniz revaniniz hazir biraz bekledikten sonra yemeye basliyabilirsiniz.
|
Revani |
|
Rana İlden
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc14975
Gönderme Tarihi: 30.May.2007
4,954 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un 3 Su Bardağı
Şeker 10 Su Bardağı
Yumurta 12 Adet
İrmik 2,5 su bardağı
Vanilya 2 paket
Yeşil fıstık (çekilmiş) 1 Çay Bardağı
Limon 1 Adet
Hindistancevizi 1 Çay Bardağı
1,5 kg şeker, 1,5 litre (7,5 su bardağı) su ile bir tencerede kaynamaya bırakılıp kevgirle birkaç defa karıştırılır. Şurup beş-altı dakika kaynadıktan sonra yarım limonun suyu ilave edilir. Şurup 10-15 dakika daha kaynatıldıktan sonra (koyu bir kıvamda iken) ocaktan alınır ve soğutulur.
Bir fırça yardımı ile, fırının kendi tepsisi, çiğ tereyağı ile yağlanır. Yağın üzerine un serpilerek tepsinin içi (yapışmaması için) tamamen unlanır.
12 yumurta, 360 Gr (2 su bardağı) şeker ve vanilya çırpma kabına konur. Yumurta kabı, başka bir kapta bulunan sıcak suyun içine (benmari usulü) oturtulur. Yumurtaların 40°C civarında ısınması beklenirken bir yandan çırpma işlemi sürdürülür. Yumurtalar, ocak dışında, tamamen soğuyup krem halini alana kadar, telle veya mikserle daireler çizmek suretiyle köpürtülerek çırpılır. Elenmiş 300 Gr (3 su bardağı) un irmikle karıştırılır ve yumurtanın üzerine serpinti halinde dökülür. Yumurta, pütürleştirilmeden, küçük bir kevgir yardımı ile karıştırılır. Yağlanıp unlanmış tepsiye boşaltılır ve fazla oynamadan düzlenir. Revani, 180-190°C'deki fırında yaklaşık 20-30 dakika civarında, kızarana kadar pişirilir.
Revani piştikten sonra fırından alınır, üzerine, soğuk şurubun büyük bir kısmı dökülür. Tekrar fırına verilerek dört-beş dakika içinde revaninin şurubu emmesi sağlanıp fırından alınır. Şerbetin kalan kısmı, kıvamı biraz daha koyulaştırılarak revaninin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra, porsiyonlanır, üzeri fıstık ve hindistancevizi ile süslenip servis yapılır.
Not: Revaninin iyi pişmesi ve düzgün kabarması için tepsinin yağlanıp unlanması unutulmamalıdır. Çırpmadan önce, yumurta ile şekerin birlikte hafif hafif çırpılarak, muhakkak, ısıtılması gerekir. Yumurtaya, un ve irmik ilave edilirken yumurtanın pütürleşmemesine dikkat edilmelidir.
ML® Yaban Gülü için tıklayın
|
Revani |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10676
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
4,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (5 kişilik):
1,5 kahve fincanı irmik,
1,5 kahve fincanı un,
1/2 su bardağı tozşeker,
1,5 kaşık tereyağı,
5 yumurta,
1 tutam tuz.
Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı un,
1/2 çorba kaşığı tereyağı.
Şurubu için:
1 tatlı kaşığı limon suyu,
2 bardak su,
2,5 su bardağı toz şeker.
Yapılışı:
18-20 cm çapında yüksek kenarlı, yuvarlak bir tepsinin altı ve kenarı yarım çorba kaşığı yağla iyice yağlanır. Üzerine bir çorba kaşığı un serpilir. Tepsi sallanarak unun yayılması sağlanır. Sonra tepsi ters çevrilip yan taraflarına hafifçe vurularak unun fazlası dökülür. Yumurtaların sarıları iri bir porselen kâseye boşaltılır. Üzerine yarım bardak tozşeker döküldükten sonra telle iyice çırpılır. Şekerle yumurta sarısı iyice çırpılınca kâse bir kenara bırakılır. Yumurtaların beyazları bir başka porselen kâseye konur. Bir tutam tuz serpilerek yumurtaların aklan kar gibi beyaz bir köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra yumurta sarılarının bulunduğu kâseye harmanlanmış yani iyice karıştırılmış un ve irmik katılır. Tahta bir kaşıkla un, irmik, şeker ve yumurta şansı kanştırılırken köpük durumundaki yumurta akları da azar azar katılır. Birbirine iyice yedirilince, erimiş, ama soğuk durumdaki tereyağı da bu karışıma dökülür. Yağı da kanştırarak hamura yedirdikten sonra karışım önceden yağlanıp unlanan tepsiye boşaltılır ve tepsi kızgın fınna sürülür. Revani 10 dakika bu biçimde kaldıktan sonra, fınnın ısısı orta dereceye getirilir ve tepsi 45 dakika daha fırında bırakılır. Revani pişerken bir tencereye 2 bardak su, 2,5 su bardağı tozşeker ve 1 tatlı kaşığı limon suyu konur, tencere kuvvetli bir ateşe oturtulur. Karıştırarak şeker eritilir. Şurup kaynamaya başlayınca 10 dakika kendi halinde kaynamaya bırakılır. Revani pişince (bunu anlamak için bir kibrit çöpünü revaniye hatırınız, çöp kuru çıkarsa pişmiştir, hamurlu çıkarsa henüz pişmemiştir) tepsi fı-nndan çıkanlır ve kaynamakta olan koyuca kıvamdaki şurup tepsinin üzerinde dolaştırılarak boşaltılır. 1 saat kadar bekletilip, revani ılıyınca tepsinin üstüne bir servis tabağı kapatılır ve altüst edilerek revani servis tabağına aktanlır. Tatlı iyice soğuduktan sonra, mümkünse bir gün sonra, parçalara bölünür ve tatlı tabaklarına konarak servis yapılır.
ML® Mazruf Tatlısı için tıklayın
|
Babam İçin Revani |
|
yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15380
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2007
4,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 limn kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Şurubu için:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon
Şurup için tencereye şeker, su ve limon dilimi konur. Kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatılır, ateşten alınır. Karıştırma kabında şeker ve yumurta, şeker eriyene kadar çırpılır. Üzerine diğer hamur malzemeleri katılır, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır. Küçük fırın tepsisi bol miktarda sıvı yağ ile yağlanır. Karışım tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat sonra servise sunulabilir.
ML® Kolay Havuç Dilimi için tıklayın
|
Revani |
|
elena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2005
Mesajlar: 91 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc700
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2005
3,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı yoğurt
7 kahve fincanı un
4 adet yumurta
1 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kabartma tozu
20 adet badem
1 fiske tuz
Şurubu İçin;
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Önce şekerle suyu kaynatıp kıvama gelince 2-3 damla limon suyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin. Kek kıvamında bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye dökerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin. Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın, üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz.
ML® Revani için tıklayın
Fotoğraf "hacı karagöz" tarafından gönderildi. 21.08.2020
|
Revani |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc122320
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2017
3,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 fincan şeker
2 fincan sıvı yağ
2 fincan yoğurt
2 fincan un
2 fincan irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilta
Şerbet için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Bir kaç damla limon
Öncelikle şeker ve yumurta mikserde çırpılır, diğer malzemeler de sırasıyla eklenir, bütünşene kadar çırpılır.
Hazırlanan karışım yağlanmış kare borcama dökülür. 180 derece fırında pişirilir.
1şerbeti için su ve şeker bir tencerede kaynatılır, üzerine limon suyu eklenir, biraz daha kaynatıp ateşten alınır.
Kek ve şerbet ılıklaşınca, ılık şerbet ılık keke dökülür. Yarım saat sonra dilimlenerek servis yapılır.
|
Revani |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10902
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
3,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak irmik
1 fincan un
1 bardak şeker
8 yumurta
Yarım paket tereyağı veya Margarin yağı
1 tutam tuz
1 küçük limon kabuğu rendesi
Şurup:
3 bardak su
4 bardak şeker
Yarım küçük limon suyu
İrmik ve un birbiri ile karıştırılıp bir tarafa konur. Yumurtalar kırılıp sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara aktarılır. Sarılarına şeker ve limon kabuğu rendesi ilâve edilerek yumurta teli veya çatalla 10 dakika kadar süre ile çırpılır ve o da bir tarafa konur. Yumurtaların aklarına bir fiske tuz konup yumurta teli ile katı kar haline gelinceye kadar dövülür. Sonra yumurta sarılarına, birbirine karıştırılmış olan irmik ile un karışımı katılır ve kar haline getirilmiş aklar da ilâve edildikten sonra, hepsi ancak birbirleri ile hallolacak kadar bir - iki defa karıştırılıp ve içine eritilmiş yağ soğuk olarak katılıp yağ hamura yedirilir. Kenarlı bir tepsinin içi yağlanır, biraz un serpilip tepsiye sağdan soldan vurularak unun tepsinin her tarafına yayılması temin edilir. Sonra tepsi ters çevrilerek ve bir kenarı hafifçe vurularak unun fazlası alınır. Hazırlanmış olan hamur bu yağlanıp unlanmış olan tepsiye dökülerek, evvelden ısıtılmış olan fırına sürülüp orta hararette bir saat kadar süre ile pişirilir. Bu sürenin sonunda 10-15 dakika kala bir tencereye şeker, su ve limon suyu konup, koyu kıvama gelene kadar kaynatılır ve bu sırada karıştırılır. Revani fırından çıkınca üstüne kaynar durumda olan şurup dökülür ve bir saat kadar bekletilip iyice çekip soğuduktan sonra servis yapılır.
ML® Perçem için tıklayın
|
REVANİ |
|
betül71
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc39776
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2009
3,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kahve fincanı ince irmik
1 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı tereyağı
9 tane yumurta
1 imon kabuğu (rendesi)
1/2 kahve kaşığı tuz
Şurubu için:
4 bardak toz şeker
3,5 bardak su
1 çorba kaşığı limon
Tepsiyi yağlamak için:
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
25 cm çapında kenarlı, yuvarlak bir tepsinin içi iyice yağlanır ve un serpilerek tepsi oynatılmak ve kenarlarına vurulmak suretiyle her tarafının unlanması sağlandıktan sonra bir tarafa bırakılır. Sonra yumurtaların sarıları bir kaba, akları başka bir kaba ayrılır. Yumurta sarılarının bulunduğu tencereye toz şeker ile rendelenmiş limon kabuğu konularak telle 10 dakika çırpılır ve dövülür, sonra bir tarafa bırakılır. Yumurta aklarının bulunduğu kaba tuz serpilir ve bunlar bir telle bembeyaz köpük haline gelinceye kadar dövülür, sonra bir tarafa bırakılır. Yumurta aklarının bulunduğu kaba tuz serpilir ve bunlar bir telle bembeyaz köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Bu iş de bitince yumurta sarılarının bulunduğu tencereye irmik, un ve köpüklenmiş yumurta akları katılarak bir tahta kaşıkla iyice karıştırılır ve eritildikten sonra soğutulan tereyağı da ilâve edilerek yeniden karıştırılır. Bu hamur, içi yağlanmış ve unlanmış olan tepsiye dökülerek fırına sürülür ve orta ısıda bir saat pişirilir.
Tepsiyi fırından almadan önce, bir tencereye su, toz şekeri ve limon suyu konularak tencere orta ısıdaki ateş üzerine oturtulur ve karıştırılmak suretiyle şeker eritilir. 10 dakika kaynatıldıktan sonra şekerli su şurup kıvamına gelince ateşten indirilerek fırından çıkarılan tepsiye dökülür. Revani ılınınca tabakla alt üst edilerek tabağa alınır.
Not: Revani ne kadar bekletilirse (10 - 24 saat) lezzeti o derece artar.
|
REVANİ |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3009
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı toz şeker
1 fincan yoğurt
1 fincan zeytinyağı
Şurup için
5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Önce yumurtalar şeker ile mikserde çırpılır. Yoğurt ilave edilir, tekrar çırpılır. Un ve kabartma tozu, yağ da ilave edilir. 2-3 dakika da bu şekilde çırpmaya devam edilir. En son rendelenmiş limon kabuğu rendesi konulup bir metal kaşıkla 1-2 defa aynı yönde çevrilip ayrıca yağlanmış pasta kabına veya kenarları yüksek bir fırın tepsisine dökülür. 170 derecede 45 dakika pişirilir. Diğer tarafta su ve şeker 20 dakika kadar şurup hafifçe ağdalanıncaya kadar kaynatılır. İneceğine yakın yarım limonun suyu ilave edilir ve şurup soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılan tatlının üzerine dökülür.
Not: Şurup soğuk, tatlı sıcak olmalı veya tatlı da şurup da ılık olmalı.
ML® Kesme Tatlı için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 05.03.2021
|
REVANİ |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3010
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kekun
kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet malzemesi:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
limon
Yumurtayı şekerle çırpın, yoğurt, kekun, un ve kabartma tozunu ilave edin . Kanştırup tepsiye boşaltın ve fırında pişirin. Kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti, sıcak revaninin üzerine dökün.
ML® Ramazan Revanisi için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021
|
Revani |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc1339
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2006
3,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı irmik
4,5 su bardağı şeker
Limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır. 1 kaşık limon suyu katılır.
Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.
Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.
Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).
Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir. Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.
ML® Akşehir Tatlısı için tıklayın
|
Revani |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1813
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
3,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
250 gr. irmik
3 bardak şeker
vanilya
limon
Yumurtaları bir cam kabın içine kırın. İçine 6 çorba kaşığı şeker ve vanilyayı koyup, mikserle yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sonra irmiği serpin, bir defa karıştırıp yağlanmış bir kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 45 dakika pişirin. Fırının kapağını açmayın. Diğer tarafta kalan şekeri bir tencereye koyun. Üzerini 3 parmak örtecek kadar su koyun. Bir iki taşım kaynayınca yarım limon suyu sıkıp ateşten indirin. Revaniyi fırından çıkarınca şurubun yarısından fazlasını revaninin üzerine dökün. Suyunu çekince ateşten alıp kalan şurubu da üzerine döküp soğuyunca servis yapın. Üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz.
ML® Samsades için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 05.03.2021
|
Revani |
|
PaStAcI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2005
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4603
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2 çay bardagi yoğurt
1,5 çay bardagi irmik
5 çay bardagi un
2 su bardagi seker
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
hindistancevizi (üzerine serpmek için)
Serbet:
3,5 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
1/4 limon suyu
Yumurtalar mikserle seker ile köpürene kadar çirpilir. Yoğurt ve irmik ilave edilir. Elenmis una 2 kabartma tozunu ekleyerek miksere alinir. Küçük firin tepsisine yaglayip seker serpistirilir. (Hamurun yapismamasi için). Hamuru tepsiye döküp isitilmis firinda pembelesene kadar pisirilir. Pistikten sonra üzerine bir bardak soguk su gezdirilir. Önceden hazirlanan surup sogutulup dökülür. Üzerine hindistancevizi serpilir.
ML® Gürcü Tatlısı için tıklayın
|
Revani |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc6883
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
2,916 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şennur KISACIK - Tuğba KAYA
3 Adet yumurta
4 kahve fincanı un
5 kahve fincanı un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Şeker ile yumurta beyazlayana kadar çırpılır ve üzerine yoğurt ilave edilir. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek 170 derece’ de kızdırılmış fırında pişirilir. Şerbeti : 8 kahve fincanı şeker ve 10 kahve fincanı su kaynatılır. Vanilya, 1-2 damla limon bir kibrit kutusu kadar margarin ilave edilerek kaynatılır. Kek ve şerbet ılık iken dökülür. Şerbetini çekince üzerine krem şanti sürülür. İsteğe göre meyve ile süslenir. (Kivinin daha çok yakışacağından emin olabilirsiniz).
ML® Amasya Tatlısı için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 09.03.2021
|
Revani |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7707
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
2,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yumurta
100 gram irmik
150 gram şeker
200 gram un
çok az miktarda margarin
Şerbeti için:
1 litre su
1 kg. şeker
3 damla limon suyu
Yumurtaları kıralım, sarısı ile akını ayıralım. Beyazını mikserde çırpalım, şekeri kaşık kaşık çırptığımız yumurta akına yedirelim. Karıştırmaya devam ederek, sarılarını da ilave edelim. Kalan malzemeyi de katalım. Tepsiyi çok az bir yağla yağlayalım. Elde ettiğimiz karışımı bastırarak tepsiye yayalım. Önceden ısıtılmış fırında, revaniyi 40 dakika pişirelim. Şurup malzemesini kaynatalım. Fırından çıkarınca üzerine ılık şurubu dökelim. Soğuyunca servis yapalım.
ML® Akgül Tatlısı için tıklayın
|
REVANİ |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc6889
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
Füsun ÖZDEMİR
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Kabartma tozu
Şerbeti İçin
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı
Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.
ML® Örme Tatlı için tıklayın
|
REVANİ |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8180
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
2,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kaşık irmik
4,5 su bardağı tozşeker
7 kaşık un
5 su bardağı su
10 adet yumurta
Bir kap içinde 10 adet yumurta, bir çorba kaşığı şeker, yumurta vurma teliyle doğulur, iyice kabarıp koyulaştıktan sonra unla irmik, rendelenmiş portakal kabuğu, karışmış durumda yumurtaya yedirilir. Pişirilecek yağlanmış tepsiye hazırladığımız harç dökülür. Orta ateşli fırında bir saat pişirilir, fırından çıktıktan sonra iki su bardağı kaynamış su gezdirilir. Tepsinin ağzı kapanır, on beş dakika sonra dört bardak şekerle üç bardak suda kaynatılan şurup üzerine dökülür. Soğuduktan sonra yenir.
ML® Yenigün Tatlısı için tıklayın
|
Revani |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8548
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006
2,754 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
90 gr. toz şeker
100 gr, yoğurt
180 gr. un
120 gr. İrmik
1 adet iimon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket Kabartma tozu
hindistancevizi
Şerbet için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yumurta, tozşeker, yoğurt, un, irmik, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı kabartma tozuyla birlikte mutfak robotunda çırpın. Akıcı kıvamdaki hamuru yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine dökün. 170° C'deki fırında 50 dakika pişirin. 3 su bardağı toz şekeri oda sıcaklığındaki 4 bardak suda karıştırarak eritin. Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün. Ve çekmesini bekleyin. Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.
ML® Elmalı Eyyam Tatlısı için tıklayın
|
Revani |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc7597
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
2,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şurup malzemesi
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Çukur bir kapta yoğurt, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.Karışımı yağlanmış tepsiye dökün. 150 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırını önceden ısıtmayın. Diğer tarafta şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Fırından aldığınız sıcak revaninin üzerine sıcak şerbeti dökün. Soğuk servis yapın.
ML® Benli Nurşah için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.07.2021
|
|