|
Revani |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180294
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2024
52 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı dolusu irmik
1,5 su bardağı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limonun dilimi
Üzerine serpmek için;
İsteğe bağlı hindistancevizi yada toz fındık
Karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş yumurtaları kırıyoruz.
Toz şekerle birlikte tel çırpıcı yada mikserle 4 ile 5 dakika kadar iyice karıştıralım.
Peşinden sıvı yağı ilave edip bir tur daha karıştırdıktan sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz.
Spatula ile karıştırıp yağlanmış büyük boy cam kabın içine alıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırının orta katına koyup pişirmeye başlıyoruz 30 dakika kadar kapağını asla açmayalım yoksa söner.
Camından kontrol edelim. Bazı fırınlar çok hızlı pişiriyorlar o yüzden yakmamaya özen gösterelim.
Tatlımız fırında pişerken bir tencere içerisine şeker, su ve limon koyup kaynatıyoruz.
Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 5-7 dakika yeterli olur.
Fazla kaynatırsak kıvamı yoğunlaşmış olur.
Şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
Fırından çıkmış olan tatlımız ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti ile buluşturuyoruz.
Tamamen soğuyuncaya kadar tezgah üzerinde bekletelim.
Sonrasında buzdolabına koyup soğuttuktan sonra dilimleri kesip istediğiniz şekilde süsleyip servis ediyoruz.
|
Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178053
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2024
121 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker veya esmer şeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Öncelikle tatlınızın şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu derin bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbete yarım limon suyu ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha kaynatın.
Keki için şeker, yumurta derin bir kaba alınarak çırpın.
Yoğurt, sıvıyağ, irmik ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilya karışıma ekleyerek güzel çırpmaya devam edin.
Yağlanan fırın kabına kek hamurunu dökün.
Fırın 170 derece ayara getirilerek kekin üzeri kızarana kadar ortalama 30 dakika kadar pişirin.
Sıcak keke soğuk şerbet olacak şekilde şerbet ilavesi yapın.
2 saat dinlendirdikten sonra fındık veya hindistan cevizi tozu ile süsleyin.
|
Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177998
Gönderme Tarihi: 31.May.2024
120 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz eksik süt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın.
Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
Keki hazırlayalım.
Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün. Benim kullandığım borcam 28*28 cm'dir.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre hindistancevizi ya da antepfıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 07.10.2024
|
Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177294
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
159 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limonun rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
Hindistan cevizi veya antepfıstığı tozu
Öncelikle şerbeti için, su ve şekeri bir tencerede 15-20 dakika kaynatın. Altını kapatmadan önce yarım limon sıkın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Derin bir kaba yumurtaları ve şekeri ekleyip mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Karışımın üzerine irmiği, yoğurdu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. En son unu ekleyip, karıştırın. Yağlanmış tepsiye veya borcama döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküp, şerbeti çekene kadar dinlendirin. Ilık olarak servis yapın. Üzerini hindistancevizi veya antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz.
|
Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176700
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2024
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
Revani tarifi için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.
Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.
170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün.
1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre kremşanti, Hindistan cevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Anne tarifiyle revani hazır.
|
Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175199
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2023
215 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur İçin:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 limonun rendesi
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
1 çay bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
Kavrulmuş dövülmüş fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın. Dilimlenmiş limonu ekleyin. Kaynamaya bırakın ve şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Ardından ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.
Hamur için bir kaseye irmik, un, toz şeker, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyin. Karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon rendesini ekleyin. Karışımı iyice çırpın.
İkinci karışımı irmik karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Homojen bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Hamuru yağlanmış bir fırın kabına dökün ve düzeltin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
Fırından çıkan sıcak hamurun üzerine soğuk şerbeti dökün. Hamur şerbeti iyice çekene kadar bekleyin.
Tatlı şerbeti çektiğinde, dilimleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak kavrulmuş ve dövülmüş fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.
Not: Şerbeti tatlı sıcakken dökün. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır. Böylece irmik daha iyi şerbeti çeker ve tatlı daha lezzetli olur.
|
Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175006
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 damla limon suyu
3 su bardağı toz şeker
Şerbeti için bir tencereye 4 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker ekleyip kaynatın.
Kaynadıktan sonra 4 damla limon suyu ilave edip ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın.
Ardından soğuması için kenara alın.
Keki için bir kapta şeker ve yumurtayı çırpın. Karışım köpürdükten sonra diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.
Büyük bir borcamı yağlayıp kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılan 170 derece fırında 35 dakika boyunca pişirin.
35 dakikanın sonunda kekin üzerine şerbeti ilave edin.
Kekin şerbetini çekmesi için 3 saat boyunca dinlendirin.
|
Revani |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172684
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2023
100 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
4 adet yumurta
150 g şeker
250 g yoğurt
200 ml zeytinyağı
150 g irmik
250 g un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Şerbeti için:
450 g şeker
1 lt su
½ adet limonun suyu
Üzeri için:
Hindistancevizi rendesi
Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatın.
Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
Yoğurt, yağ, irmik, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip, tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın.
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika kadar pişirin. Ortasına batırdığınız kürdan temiz olarak çıkmalı.
Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirin.
Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde kesin.
Üzerine hindistancevizi serpin ve servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.02.2024
|
Revani |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171668
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023
102 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Su ve şeker kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyu damlatıp karıştırıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.Yumurta ve şeker çırpın. Yoğurt ve zeytinyağı karışıma eklenir. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın.Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Keki çıkardıktan birkaç dakika sonra soğuyan şerbeti döküp çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. kaymakla ya da dondurmayla nefis olur.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.05.2024
|
Revani |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171625
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2023
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı irmik
1.5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
4.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır, iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir. (Biraz katı kıvamda olması sizi korkutmasın.) Ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır ve karışım üzerine boşaltılır. Eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir. Kaşık veya bıçak yardımıyla, hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir. Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına verilir, altı üstü kızarıncaya kadar 30 dakika pişirilir. Şerbet için; tencereye şeker ve su alınır, kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olur. Sıcak şerbet; fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir. 4-5 saat iyice şerbetini çekip dinlenen tatlı, istenilen şekilde süslenip servis edilir.
|
Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168123
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2022
240 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Servisi için:
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.
Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin.
|
Revani |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165392
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz eksik süt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
Keki hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün. Benim kullandığım borcam 28*28 cm'dir.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
|
Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160587
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2021
492 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.
Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.
180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistancevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Revani |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157392
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2021
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı haşhaş
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yumurta ve şekeri iyice karışana kadar çırpın, çerisine süt ve zeytinyağını ekleyin.
Daha sonra yeniden karıştırıp irmik, un, haşhaş ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kek harcınızı bir fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Ilıması için bekleyin.
Pişen sıcak tatlınızın üzerine şerbeti gezdirin ve çekmesi için bekleyin.
Kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
|
Revani |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156476
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
736 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet yumurta
5 su bardağı irmik
5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Az limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlanır.
Bir tencerede su ve şeker kaynatılır.
Bir kaç damla limon suyu konur ve soğumaya bırakılır.
Revani için malzemeler bir mikser yardımıyla önce yumurta yağ ve yoğurt çırpılır.
Üzerine irmik un ve kabartma tozu ve vanilya eklenerek devam edilir.
Hazırlanan hamur; iyice yağlanan kek kalıbına dökülür.
180°C de kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkınca hemen; soğuyan şerbet üzerine dökülür.
Üzerine kaymak, dondurma ya da hindistancevizi ile süslenebilir.
Servise hazırdır.
|
Revani |
|
Çaycı Musa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc155193
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2021
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Fırın kabını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için:
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin.
Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın.
Rendelenmiş hindistancevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin. sevdiklerinizle paylaşın.
Not:Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir. Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.
|
Revani |
|
Denememe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc153045
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020
425 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
¾ su bardağı toz fıstık
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 3 damla limon suyu
Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.
Bir kasede şeker ve yumurtaları rengi açılana kadar çırpın. Ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri ekleyip dıştan içe doğru spatula yardımıyla karıştırın.
Fırın kabını yağlayın, hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Revani piştikten sonra fırından alın ve şerbetini verin. Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerini fıstıkla süsleyip servis edin.
|
Revani |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145336
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2019
539 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limonun suyu
Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın.
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Şerbet kaynadıktan sonra içine yarım limonun suyunu ilave edin.
1-2 dakika daha kaynattığınız şerbeti ocaktan alıp soğuması için kenara alın.
Tatlının keki için yumurta ve şekeri çırpma kabında köpük köpük olana kadar çırpın.
Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpmayı sürdürün.
Tatlınızın çok ince olmaması gerek. Bu nedenle çok büyük olmayan bir fırın kabı kullanın.
Kabı yağlayıp hamuru fırın kabına aktarın.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra dilimleyip, soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Revani |
|
sevdiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Çankaya Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144589
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
565 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için:
3 fincan şeker
3 fincan su
Önce karıştırma kabına şeker ve yumurtaları alıp çırpın. Kalan malzemeleri sırası ile alıp karıştırın. Kek kıvamına gelince yağlanmış fırın kabına dökün. 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için tencereye şekeri ve suyu koyun, karıştırarak kaynatın. Yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ekleyin.
Pişen revaninin üzerine fırından çıkar çıkmaz bir çay fincanı soğuk suyu gezdirerek dökün. Daha sonra ılık şerbetini dökün.
|
Revani |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144215
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2019
606 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı fındık (ince çekilmiş)
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti için, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dakika kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
Kek yapar gibi yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın. Yağladığınız bir kalıba dökün.
175 derece ısınmış fırında üstü kızarıp batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca 3-4 dakika ılınması için bekleyip keki tepside dilimleyerek üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar gezdirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.
|
|