| 
 
 
 | 
Revani | 
  | 
LüküsHayat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16891 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007 
2,216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta, 
 
1 su bardağı şeker, 
 
1 su bardağı irmik, 
 
1 su bardağı erimiş margarin, 
 
1 paket kabartma tozu, 
 
1 paket vanilya. 
 
Şerbeti için: 
 
4 su bardağı toz şeker, 
 
4 su bardağı su, 
 
yarım limon.
 
Süslemek için: 
 
2 çorba kaşığı krema, 
 
çekilmiş antepfıstağı, 
 
hindistancevizi
 
 
Çukur bir kapta yumurtayı toz şekerle çırpın. Sonra yağ ilave edin. Diğer tarafta un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın. Tahta bir kaşıkla yumurtalara ilave edin.
 
Hazırlanan karışımı yağlanmış tepsiye dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızanncaya kadar pişirin. Bu arada, su ve tozşeker ile şerbetini hazırlayın.
 
Sıcak şerbeti fırından çıkan sıcak re-vanenin üzerine gezdirin. Revaninin şerbetinin iyice çekmesini bekleyin. Soğuduktan sonra üzerini şamfistığı, hindistancevizi ve kremayla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Revani | 
  | 
zehraaytekin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2007 
Mesajlar: 31 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19109 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2007 
2,122 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Keki için:
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı irmik
 
1 paket vanilya
 
1/2 çay kaşığı karbonat
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yemek kaşığı limon kabuğu. 
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
3-4 damla limon suyu
 
 
Su ve şeker kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan şerbete limon suyu eklenip altı kapatılıp, şerbet soğumaya bırakılır. Yumurta ve şeker iyice kabarana kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ karışıma eklenir. Bir başka kapta un, irmik, vanilya, karbonat ve kabartma tozu karıştırılır. Kuru karışım yoğurtlu kanşıma eklenir. En son limon kabuğu rendesi konulup, fırın tepsisine dökülür. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. Kek 3-4 dakika ılıtıldıktan sonra dilimlenip, şerbetlenir. Bir kaç saat şerbeti çektirildikten sonra servis edilir.
 
 
ML® Sütlü Nuriye (görsel)
 
  
 | 
Revani | 
  | 
Petek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20299 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı şeker
 
250 g margarin
 
1 adet hamur kabartma tozu
 
1 paket şekerli vanilin 
 
Şerbeti İçin;
 
5 su bardağı su, 
 
4 su bardağı şeker
 
1/2 limon suyu
 
 
Malzeme karıştırılır. Fırında pişirilir. Soğuduktan sonra kare şeklinde dilimlenir. 
 
Şerbeti için de 5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker kaynatılır, sonuna doğru 1/2 limon ilave edilir. Şurup 5 dakika dinlendirilip sıcak iken soğuk revaniye dökülür.
 
 
 ML® Sütlü Nuriye için tıklayın
 
  
 | 
REVANİ | 
  | 
alpayşişman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21273 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008 
1,941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yumurta
 
Yarım paket vanilya
 
1 1/4 su bardağı irmik
 
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
 
1 su bardağı un
 
Şurubu için:
 
5 su bardağı şeker
 
3,5 su bardağı su
 
 
Yumurtaları bir avuç şekerle koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırarak, yağlanmış fırın tepsisine dökünüz. Orta hararetli fırında sertleşinceye kadar pembe renkte pişiriniz.
 
Şekere 3,5 su bardağı su ilave edip 10 dakika kaynatınız. Sıcak olarak soğutulmuş pandispanyanın üzerine gezdiriniz.
  
 | 
Revani | 
  | 
merhamet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2008 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23124 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008 
2,294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet yumurta
 
4 çay bardağı un
 
4 çay bardağı şeker
 
4 çay bardağı irmik
 
2 çay bardağı tereyağı
 
Kabartma tozu
 
Şurubu:
 
5 su bardağı şeker
 
4,5 su bardağı su
 
Birkaç damla limon
 
 
Yumurtaların sarılarını ayırıp şekerle güzelce çırpın. Beyazlarına 1 tutam tuz koyup, kar gibi oluncaya kadar çırpın. Sonra ikisini karıştırıp, 5 dakika daha çırpın. Diğer malzemeyi ilâve edin, yağlanmış tepsiye döküp, fırına verin. Çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
 
 
 
  
 | 
Revani | 
  | 
meral ayanoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23666 
Gönderme Tarihi: 07.May.2008 
2,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı un
 
1,5 su bardağı irmik
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
 
 
Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika kadar çırpılır. Üzerine un, kabartma tozu, sıvı yağ ve rende limon kabuğu katılır, kısa süre karıştırılır. Bu arada tepsi bolca yağlanır. En son irmik eklenir, karıştırılır, dibe çökmemesi için çabuk hareketlerle tepsiye dökülür, düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir. Bu arada şeker ve su kaynatmadan karıştılır. Sıcak revaniye dökülür. Tekrar fırına verilir. Şerbeti çekene kadar pişirilir. Soğuyunca kare kare dilimlenerek servise sunulur.
  
 | 
REVANİ | 
  | 
hüseyin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23950 
Gönderme Tarihi: 20.May.2008 
2,231 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 fincan un
 
2 fincan irmik
 
2 fincan şeker
 
1 fincan tereyağı
 
5 yumurta
 
1 tutam tuz
 
2.5 bardak şeker
 
2 bardak su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Yapılışı:
 
5 yumurtanın sarısı ve beyazını ayırdıktan sonra yumurta sarılarını 2 fincan şekerle çırpıp bir kenara bırakınız. Başka bir kapta yumurta beyazlarına 1 tutam tuz koyarak kar gibi koyu bir köpük haline gelinceye kadar çırpınız. Yumurta sarılarını da ilave ederek biraz daha çırpınız. Yağ, un ve irmik ilave ederek iyice karıştırınız. Yağlanmış tepsiye döküp ısıtılmış fırına vererek kızartınız. Fırından alarak üzerine soğuk şerbet dökün.
 
 
Not: Revani ertesi gün servis edilirse daha nefis olur.
  
 | 
Revani | 
  | 
nabzet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24478 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008 
2,206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta
 
1 kahve fincanı toz şeker
 
2 çay fincanı irmik
 
ŞURUP İÇİN:
 
3 su bardağı toz şeker
 
6 bardak su
 
1 kahve kaşığı limon suyu
 
 
Kenarlı, yuvarlak, 40 santimetre çapında küçük bir tepsiyi yağladıktan sonra kek kalıbı gibi hafifçe tınlayın. Kolayınıza geliyorsa, tepsinin dibine bir parşömen kağıdı da yayabilirsiniz. Derin bir kaba kıracağınız yumurtaları, 1 kahve fincanı toz şekerle birlikte, zaman zaman hafif ateşe koyarak iyice çırpın ve yoğurt gibi koyulaşmasını sağlayın. İrmiği ekleyip karıştırdıktan sonra tepsiye boşaltın ve orta ısıdaki fırında 30 dakika pişirerek bir kenarda ılınmaya bırakın.
 
Fırında pişerken şurubu hazırlayın.
 
Revaniyi daha büyük bir tepsiye ters çevirin. Eğer altında kâğıt varsa, özenle çıkarın. Üzerine hazırladığınız şurubu dibinde 1,5 bardak kalıncaya kadar dökün. Tatlının şurubu çekmesine özen gösterin. Kalan şurubu 2 dakika daha kaynatarak kıvamlandırın ve revaniyi soğutup dilimlere ayırdıktan sonra dağıtım tabağına alarak üzerine dökün ve servis yapın.
 
 
Şurup hazırlama: Suyla şekeri bir tencerede kaynatın. Kaşıkla birkaç kez karıştırdıktan sonra, şurup kıvama gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin. Kıvamını bulup bulmadığını anlamak için, bir kaşık hatırın. Damlalar kaşıktan uzayarak aktığı takdirde kıvamlandığını anlayabilirsiniz. İkinci yol da, tırnağınızın üzerine bir damla şurup koyup, damlanın yayılıp yayılmadığına bakmaktır. Şurup damlası sabit kalıyorsa kıvamlanmış demektir.
 
 
Not: İrmiği katarken, yumurtayı sulandırmamak için gereğinden fazla karıştırmamalısınız.
 
 
 
  
 | 
Revani | 
  | 
limonata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24669 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008 
2,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet yumurta
 
150 gr pudra şekeri
 
100 gr irmik
 
120 gr un
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Şerbet için:
 
1 litere su
 
1 kg şeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Daha sonra yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Üzerine un, irmik ve limon kabuğu eklenir. Bol yağlanmış uygun büyüklükteki tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir. Fırına yakmadan tekrar konur. 15 dakika sonra fırından alınır. Tamamen soğuyunca kare kare kesilir.
 
 
 
  
 | 
Revani | 
  | 
BULUT 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.07.2008 
Mesajlar: 18
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25129 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2008 
2,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yumurta
 
4 fincan şeker
 
4 finean un
 
2 fincan pirinç unu
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 limon suyu Şerbeti:
 
3 su bardağı şeker
 
5 su bardağı su
 
 
1- Geniş bir kaba çok kaynar olmayan sıcak su konulup onun içine yumurtaları çırpacağımız kap oturtulur. Kaba 5 yumurta kırılır. 4 fincan şeker ilave edilip, mikserle iyice çırpılır.
 
2- 5 dakika kadar çırpıldıktan sonra, bir yandan çırpmaya devam edilip diğer yandan sıvıyağ damla damla akıtılır. Limonun içine karbonat konup karıştırılarak ilave edilir. Un ve pirinç unu da ilave edilip iyice karıştırılır.
 
3- Yağlanmış pasta kalıbı veya tepsiye dökülüp fırında pişirilir.
 
4- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Revani ılıkken ılık şerbet dökülüp haşlanır. Soğuyunca servis yapılır.
 
 
Not: Yumurta çırptığımız kabın altına sıcak sulu bir kap yerleştirilmesi; yumurtalann çok güzel kabarması ve revaninin iyi tutması içindir. Bu tür tatlı ve keklerde yumurta dolaptan çıkarılıp kullanılmamalı, oda sıcaklığında olmalıdır.
 
 
 
  
 | 
Revani | 
  | 
UĞUR BÖCEĞİ 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25257 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2008 
2,232 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
3 su bardağı şeker
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
2 su bardağı su
 
4 adet yumurta
 
 
Hamur kabına sıvı yağ konarak mikserde çırpa çırpa kar gibi beyazlatılır. Çırparken azar azar şekeri ilave edilip yedirilir. Sonra irmiği azar azar katıp çırpmaya devam edilir. Sonra yumurtalar kmlarak 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
 
Fırın tepsisi yağlanıp, hamur dökülüp kaşıkla düzeltilir. Kızgın fırına verilir.
 
Ayrı bir yerde şekerle su bir tencerede kaynatılıp şerbeti yapılır. Tatlı hafif kızarınca çıkarıp bir miktar şerbet dökülerek fırına tekrar verilir. Şerbeti çekince arta kalan şerbet dökülüp tekrar fırına verilip şerbeti çektirilir.
 
Fırından çıkınca baklava dilimi gibi kesilip soğutulur.
  
 | 
Revani | 
  | 
Ballıca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2008 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25597 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2008 
2,403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 bardak un
 
Yarım bardak irmik
 
3 bardak şeker
 
2 çay kaşığı karbonat
 
Az tuz
 
Şerbeti:
 
1 kilo şeker
 
850 gram su
 
 
Yumurtayla şekeri bir tencereye koyun ve altını çok hafif yakın. Koyulaşıp beyazlaşıncaya kadar telle karıştırın. Un, irmik, şeker ve karbonatı karıştırın, çırpılan yumurtaya azar azar yedirin ve altına kâğıt döşenmiş tepsiye boşaltın. Orta hararetli fırında 30 dakika pişirin. Arada bir bakıp bıçak batırm. Bıçağa hamur bulaşmıyorsa pişmiştir. Çıkarın ve ılıtın. Ilık şerbeti üzerine dökerek soğutup servis yapın.
 
 
Not: Mutlaka şerbet revaniye ılık dökülmelidir.
  
 | 
REVANİ | 
  | 
abdullah nacar 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 19.12.2008 
Mesajlar: 2 Şehir: stuttgart | 
Kısa URL: https://ml.md/lc31343 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008 
9,538 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
sivi yag  bir bardak
 
yoğurt bir bardak
 
siviyag bardagin 4%3 ünü
 
irmik bir bardak
 
un 2 bardaktan az eksik olsun
 
kabartma tozu bir adet
 
limon kabugu
 
seker yarim bardak
 
yumurta 3 adet
 
SERBETI ICIN
 
4 bardak su
 
3 bardak seker
 
bir kac damla limon
 
 
once serbeti yapalim 4 bardak su ve sekeri bir kaba bosatalim icine limon icine damlatalim limon serbetin sekerlenmesini onler.
 
serbeti karistirip diger ise basliyalim bir kapta 4 yumurta ve sekeri mikserle karistiralim karistirdiktan sonra yag ve yogurduda ekleyin karisitirin 2 dakika  sonra unu kabartma tozunu irmigi ve limon kabugunu ekleyip karistirin tepsiye margarin yagini iyice surup yaptigimiz ici icine bosaltalim 180 derece sicak firinda kizartmaya basliyalim diger taraftanda serbetin sogumaya calisalim serbetin soguk kekin ise sicak olmasi lazim firindan cikartilan keki kare seklinde kesip serbeti icine dokelim ustunede elinize olan malzemeden findik fistik ceviz veya badem ustune serpistirebilirsiniz revaniniz hazir biraz bekledikten sonra yemeye basliyabilirsiniz.
  
 | 
Revani | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36800 
Gönderme Tarihi: 23.May.2009 
2,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
275 gram ince irmik (5 kah. fin.)
 
50 gram un (1 kahve fincanı)
 
240 gram toz şekeri (3.1/2 kah.fin.)
 
60 gram tereyağı (1 kahve fincanı)
 
9 adet yumurta
 
1 küçük limon kabuğu rendesi
 
1 tutam tuz
 
Tepsiyi yağlamak için:
 
½ çorba kaşığı tereyağ
 
1 çorba kaşığı un
 
Şurubu:
 
950 gram toz şekeri (4 bardak)
 
800 gram su (3.1/4 bardak)
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Yuvarlak bir tepsinin altını ½  çorba kaşığı yağ ile iyice yağladıktan sonra, buna 1 çorba kaşığı da un serperek konulur. 9 adet yumurtanın sarı ve beyazını başka başka tencerelere ayırdıktan sonra yumurta sarılarına, 3.1/2 kahve fincanı toz şekeri ile 1 küçük limon kabuğu rendesi ilave ederek telle 7-8 dakika kadar dövülür. Aynı şekilde diğer tenceredeki yumurta beyazlarına, 1 tutam tuz ilave ederek sürekli dövmelidir.
 
5 kahve fincanı irmik ile 1 kahve fincanı un ve köpük haline gelmiş olan yumurta aklarını da katıp karıştırılır. Bu karışıma 1 kahve fincanı da tereyağı ilave ederek, tekrar karıştırılır ve bu hamur, tepsiye döküp orta hararetteki fırında aşağı yukarı bir saat pişirilir. 
 
Bu sırada hazırlanan şurup revanin üzerine konur. iyice soğuduktan sonra servis yapılır.
  
 | 
REVANİ | 
  | 
betül71 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39776 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2009 
3,383 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kahve fincanı ince irmik
 
1 kahve fincanı un
 
3,5 kahve fincanı toz şeker
 
1 kahve fincanı tereyağı
 
9 tane yumurta
 
1 imon kabuğu (rendesi)
 
1/2 kahve kaşığı tuz
 
Şurubu için:
 
4 bardak toz şeker
 
3,5 bardak su
 
1 çorba kaşığı limon
 
Tepsiyi yağlamak için:
 
1/2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
 
25 cm çapında kenarlı, yuvarlak bir tepsinin içi iyice yağlanır ve un serpilerek tepsi oynatılmak ve kenarlarına vurulmak suretiyle her tarafının unlanması sağlandıktan sonra bir tarafa bırakılır. Sonra yumurtaların sarıları bir kaba, akları başka bir kaba ayrılır. Yumurta sarılarının bulunduğu tencereye toz şeker ile rendelenmiş limon kabuğu konularak telle 10 dakika çırpılır ve dövülür, sonra bir tarafa bırakılır. Yumurta aklarının bulunduğu kaba tuz serpilir ve bunlar bir telle bembeyaz köpük haline gelinceye kadar dövülür, sonra bir tarafa bırakılır. Yumurta aklarının bulunduğu kaba tuz serpilir ve bunlar bir telle bembeyaz köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Bu iş de bitince yumurta sarılarının bulunduğu tencereye irmik, un ve köpüklenmiş yumurta akları katılarak bir tahta kaşıkla iyice karıştırılır ve eritildikten sonra soğutulan tereyağı da ilâve edilerek yeniden karıştırılır. Bu hamur, içi yağlanmış ve unlanmış olan tepsiye dökülerek fırına sürülür ve orta ısıda bir saat pişirilir.
 
Tepsiyi fırından almadan önce, bir tencereye su, toz şekeri ve limon suyu konularak tencere orta ısıdaki ateş üzerine oturtulur ve karıştırılmak suretiyle şeker eritilir. 10 dakika kaynatıldıktan sonra şekerli su şurup kıvamına gelince ateşten indirilerek fırından çıkarılan tepsiye dökülür. Revani ılınınca tabakla alt üst edilerek tabağa alınır.
 
 
Not: Revani ne kadar bekletilirse (10 - 24 saat) lezzeti o derece artar.
  
 | 
Revani | 
  | 
memo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43716 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2009 
2,091 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Kahve fincanı un
 
2 Kahve fincanı irmik
 
5 Yumurta
 
Limon kabuğu rendesi
 
1/2 Paket vanilya
 
Şurubu:
 
1 Kahve fincanı tereyağı veya margarin.
 
2 Su bardağı toz şeker
 
2 Su bardağı su
 
1/4 Limon suyu
 
 
5 yumurtayı ince limon kabuğu rendesi ile koyu boza kıvamına gelene kadar çarpınız.
 
Unu ve irmiği serperek ilave ediniz.
 
Karıştırarak yağlanmış ve unlanmış 20-25 cm. çapındaki tepsiye boşaltınız.
 
Orta ısıdaki fırında 25-30 dakika pişiriniz.
 
Şekerle suyu 10-15 dakika karıştırarak kaynatınız. 1 fincan yağ ve 1/4 limon suyu ilave ederek ateşten alınız.
 
Fırından çıkartınca sıcak şurup dökünüz ve ağır ateşte şurubu çektiriniz.
 
Soğuyunca kare kare dilerek servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
REVANİ | 
  | 
krm 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51367 
Gönderme Tarihi: 04.May.2010 
2,082 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı şeker
 
250 gr. margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbet için:
 
5 su bardağı şeker
 
4.5 su bardağı su
 
1/2 adet limon suyu
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtalar şekerle çırpılır, yağ, yoğurt, un, irmik, kabartma tozu eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra yağlanmış tepsiye konur. 150 de pişirilir. Fırından çıkarıldıktan 1 saat sonra sıcak şerbet dökülür.
  
 | 
REVANİ | 
  | 
bayır gülü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54244 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2010 
2,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
240 gram tereyağını elle yoğurup beyazlatınız. 240 gram tozşeker yedirip iyice eziniz. Azar azar 650 gram irmik yedirerek macun gibi oluncaya kadar dövünüz. Birer birer 6 yumurta yediriniz. Dibi yağlı bir tepsiye dökünüz, düzleyiniz, fırına sürünüz. Kızarınca çıkarınız, her tarafına az şekerli soğuk şerbetten bir miktar gezdiriniz, tekrar fırına sürünüz. Şerbeti çekince çıkarınız, yine şerbet gezdiriniz, fırına sürünüz. Kabarıncaya dek bu işleme devam ediniz. İyice kabarınca soğutunuz, baklava gibi kesiniz, üzerine hindistancevizi serpiniz.
  
 | 
REVANİ | 
  | 
özlemistanbul 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Cankurtaran-İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57197 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010 
2,140 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram irmik veya un
 
250 gram tereyağı
 
250 gram toz şeker
 
8 adet yumurta
 
 
Evvelâ tereyağını bir kapta, yayıkta süt döver gibi tahta kaşıkla beyazlaşıncaya kadar iyice dövmelidir. Yağın içine toz şekerin bir mikdarını yavaş yavaş yedirerek katmalıdır. İrmiği veya unu da aynı suretle yedirerek hepsini macun haline getirmelidir.
 
Sonra, yumurtaları, birer birer kırıp macuna ilâve etmeli ve her yumurtayı, ayrı ayrı macunla iyice birbirine karıştırmalıdır.
 
Bu hamur, böylece hazırlandıktan sonra, kenarlı bir tepsiyi yağlamalı ve hamuru, tamamiyle içine dökerek az şekerli şerbetten, üçte bir mikdarını üzerine gezdirmeli ve tepsiyi tekrar fırına sürmelidir. Revani, şerbeti çekince, tekrar tepsiyi almalı, bir miktar daha şerbet döküp fırına salmalı ve hamur, iyice kabarınca, revani tamam olduğundan, tepsiyi, artık fırından çıkarmalı ve soğumasını beklemelidir.
 
Sonra, bıçakla, arzu edilen, güzel şekillerde keserek tabaklara almalı ve her porsiyonun üzerine, ince toz şeker serperek servis yapmalıdır.
 
 
Not: Revaniler un veya irmikle yapılır ve nefis kokusuyla cazip bir tatlıdır. Un, daha fazla su kaldırdığından, irmikli revanideki miktarın bir misli şerbeti, revani tepsisi, son fırınlamadan alındıktan sonra, üzerine dökmelidir. İrmik ve un bulunmadığı takdirde, nişasta kullanılır.
  
 | 
REVANİ | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57366 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2010 
2,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
6 kahve fincanı irmik (300 gram)
 
1 kahve fincanı un (50 gram)
 
3,5 kahve fincanı toz şeker (250 gram)
 
9 adet yumurta
 
1 adet limonun kabuğunun rendesi
 
60 gram tereyağı
 
1 fiske tuz
 
Isteğe göre Kabuksuz kıyılmış iç badem
 
Şurup için:
 
4 su bardağı toz şeker
 
3,5 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Tepsiyi yağlamak için;
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
 
25 cm çapmda fırına dayanıklı bir tepsiyi, 1 çorba kaşığı margarin yağı ile iyice yağlayıp içine 1 çorba kaşığı unu serpelim. Tepsiyi sağa sola sallayarak, unun her tarafa yapışmasını sağlayalım.
 
Tepsiyi ters çevirerek fazla unun dökülmesini sağlayalım.
 
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Sarıları, toz şeker ve limon kabuğu rendesine ilave edip biraz çırpalım.
 
Yumurta aklarını ise bir fiske tuzla kar gibi olana kadar çırpalım. Unu, irmiği, eritip soğuttuğumuz tereyağını, yumurta sanlarına katıp çırptıktan sonra (eğer isteniyorsa badem de) yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım.
 
Önceden hazırladığımız yağlanmış tepsiye döküp orta ısılı fırında 1 saate yakın pişirelim.
 
Tatlının pişmesine yakın, şurubu karıştırıp kaynatalım.
 
Tatlı fırından çıkar çıkmaz, şurubunu kaynar vaziyette tatlının üzerine döküp çekmesini bekleyelim.
 
İyice soğuduktan sonra keserek, servis yapalım.
 
 
Not: Şurubunu döktükten sonra da birkaç dakika fırınlayabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |