Yarım kg yağlı kıyma
 
1 çay bardağı ince bulgur
 
1 çay bardağı ılık su
 
1 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber tuz
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Evvela bulgura ılık su dökülür. Üzerine rende soğan, sarımsak ve yumurta ilave edilir. Elle karıştırılır ve 5 dakika dinlendirilir. Sonra kıyma, karbonat, tuz, kimyon ve karabiber ilave edilir. Yaklaşık 5 dakika yoğrulur. Harçtan yarım limon kadar parçalar alınır, yuvarlanır ve yassılaştırılır. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
  
 |