|
|
Renkli Kereviz |
|
müvekkil
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc41164
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2009
2,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik gerekli malzeme
4 kereviz
10 arpacık soğan
1 limonun suyu
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı su
Tuz
Patates püresi için:
4 patates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Yarım demet maydanoz
3 havuç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1. Kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suda bekletin. Arpacık soğanları ayıklayıp kabuklarını soyun. Patates ve havuçların kabuklarını soyup geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın ve suyunu süzün. Patates ve havuç püreleri için, haşladığınız sebzelerle birlikte malzemeleri ayrı kaplarda blenderle ezin.
2. Ayrı bir tencereye kerevizleri alın. Arpacık soğan, portakal suyu, zeytinyağı, tozşeker, tuz ve 1 bardak suyu ilave edip sebzeleri diri kıvamda pişirin. Kerevizin suyunu süzüp ılınmaya bırakın. Soğanları bir kaba ayırın. Sebze oyacağı ile kerevizlerin içini çıkarın.
3. Sıkma torbasına patates püresini doldurup kerevizlerin içine sıkın. Aynı işlemi patates pürelerinin üzerine havuç püresiyle uygulayın. Kerevizleri servis kaselerine alın. Dereotu ve arpacık soğanları ile süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.
|
|
Renkli Kereviz Tarifleri Bamya Tarifleri
|
|