125 Gr Sana Hamurişi
2 Yemek Kaşığı kakao
1 Tatlı Kaşığı portakal rendesi
2,5 Su Bardağı un
125 gr margarin
1 Su Bardağı pudra şekeri
1,5 Çay Kaşığı karbonat
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
Dolaptan yeni çıkardığınız margarini doğrayın. 2 bardak unla beraber robottan geçirin. İçine kalan unun yarısı haricindeki malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. yarısına kakao, yarısına da ayırdığınız unu ekleyip yoğurun. Her iki hamuruda buzdolabı poşetinide koyup buzlukta 1 saat kadar bekletin. Hamurun ne çok donmuş, nede çok yumuşak olmaması lazım. Rendenin iri gözünden biraz kakaolu, biraz sade hamurdan rendeleyin. Avucunuza almadan, olduğu yerde hamurlardan kurabiye büyüklüğünde toparlayıp, üzerine bastırmadan yavaşça tepsiye dizin. 175 derecelik, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fotoğraf "bakır tencere" tarafından gönderildi. 07.09.2016
|