| 
 
| 
 
 
 | 
 
RENATA TURTASI | 
 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3007 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,550 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
100 gr meyve şekerlemesi
 
100 gr sütlü çikolata
 
800 gr vanilyalı dondurma
 
1 çorbakaşığı antepfıstığı
 
3 bardak krem şanti
 
1 fincan süt
 
yeterli miktarda bisküvi
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın. 2 litrelik kek kalıbının içini ıslatılır. Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin. Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun. Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın. Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine antepfıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin. Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün. En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın.
 
Buzdolabında 6 saat kadar bekletin. Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin. Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
RENATA TURTASI Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |