| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ramazan Tiriti | 
 
  | 
annebebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2008 
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22997 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008 
2,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 adet bayat ekmek
 
Yarım kg kuzu kuşbaşı
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tencereye et konur kendi yağıyla 10 dakika çevirdikten sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenir. Et yumuşayana tek haşlanır. Ekmek önce dilimlenir, sonra küp şeklinde doğranır, fırın kabına konur. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında pembeleşene dek pişirilir. Bu arada yağ ve ince kıyılmış soğan kavrulur, en son toz biber ve tuz eklenir. Dövülmüş sarımsak, az tuz ve yoğurt çırpılır. Kızaran ekmeklerin üzerine sırasıyla suyuyla birlikte et gezdirilir. Sarımsaklı yoğurt konur. En son kavrulmuş soğan eklenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ramazan Tiriti Tarifleri Diğer Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |