| 
 
 
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157323 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021 
578 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı ılık su
 
Yarım paket yaş maya
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
6 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
2 yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
Çörekotu
 
Susam
 
 
Öncelikle hamurunuza kullanacağınız mayayı aktif hale getirmek için malzemeleri hazırlayın.
 
Karıştırma kabına maya, şeker, süt ve suyu alıp karıştın. Burada sütün ve suyun ılık olmasına dikkat edin. Üzerini unla kapatarak hava ile bağlantısını kesin ve maya köpük köpük kabarana kadar bekleyin.
 
Maya kabarınca karıştırmaya başlayın ve üzerine sıvı yağ, unun kalanını ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurunuz oldukça cıvık bir hamur olacak. Unutmayın pide hamurunun özelliği cıvık olmasıdır.
 
Hamuru unlanmış tezgaha alıp hafif hafif un serperek ve sürekli katlayarak 7-8 dakika yoğurun. Mayalı hamurlar yoğurulmayı çok sever bunu unutmayın.
 
Hazır olan hamurumuzu üzerini streçleyerek ılık bir ortamda yaklaşık 50 dakika mayalandırın.
 
Mayalanan hamuru iki parçaya bölün ve hafif unlu tezgahta 1 cm kadar kalınlıkta olacak şekilde merdaneyle açın.
 
Tepsiye aldığınız hamuru tepsi mayası gelmesi için üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin.
 
Tepsi mayası gelen pidelerin üzerini çırptığınız yoğurt ve yumurta sarısını sürün.
 
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkardığınız pidenin üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156691 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021 
598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 paket kuru maya
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3/4 su bardağı ılık su
 
Yarım su bardağı süt
 
Üzeri için:
 
1 yumurtanın sarısı
 
Çörekotu
 
 
Mayayı aktif hale getirmek için ilk olarak derin bir kaba maya, süt ve şekeri alın. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeleri bekletin. Ardından diğer malzemeleri ilave edin. Hamuru yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Elinize yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamuru parçalara ayırın. Tezgaha un serpin ve her parçaya elinizle ya da merdaneyle şekil verin. Açtığımız hamuru güzelce yağladığınız tepsiye yerleştirin.
 
Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verin. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırın.
 
Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha bekletin. Üzerine bolca çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak tüketin.
 
 
 
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155264 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021 
439 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kuru maya 
 
1 çorba kaşığı toz şeker 
 
1 su bardağı ılık su 
 
1 su bardağı ılık süt 
 
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 
 
1 yumurta akı 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı 
 
Çörekotu veya susam
 
 
Genişçe ve derin bir kabın içine 1 su bardağı ılık suyu, 1 paket mayayı ve 1 çorba kaşığı toz şekeri koyup, şeker ve maya eriyinceye kadar iyice karıştırın. 1 su bardağı ılık sütü, yarım çay bardağı ayçiçek yağını, 1 adet yumurtanın beyazını ve tuzu ilave edin. Sarısını üzerine sürmek için ayırın. Sonra bu malzemeleri karıştırın ve aldığı kadar elenmiş unu hazırladığınız karışımın içine dökün. Hamur, elinize yapışmayacak kadar kıvam aldığında kabın üzerini bir bezle örterek hamuru mayalanması ve kabarması için bir kenarda dinlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat, 45 dakika dinlendirin. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ramazan pidesini açacağınız zeminin üzerine biraz un serpin ve hamuru birkaç kez daha yoğurun. Yoğurduktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinin tam ortasına yerleştirin. Parmak uçlarınızla pideye şekil verin. Ardından da hamurun üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Üzerine susam veya çörek otu serpiştirin. Mayalı hamuru bu şekilde tepside yaklaşık 1-2 dakika beklettikten sonra, 190-200 derecelik fırında kızarıncaya dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
pandemir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150244 
Gönderme Tarihi: 01.May.2020 
533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1,5 su bardağı süt
 
1 su bardağı ılık su
 
1 paket maya (yaş veya kuru olabilir)
 
3 tatlı kaşığı şeker
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
4,5 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Susam veya pekmez
 
 
Bir yoğurma kabında malzemeleri sırasıyla karıştırın. Süt ve su mutlaka ılık olmalı. Yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Sonrasında hamur üzerine hafif nemli bir bez örtün ve 45 dakika dinlendirin. Ardından iki eşit parçaya bölün ve istediğiniz şekli verin. Sonrasında yumurta sarısı veya pekmez sürün. Ardından susam veya çörekotuyla süsleyebilirsiniz. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
pekmez 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145012 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019 
725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
1 paket maya
 
Yarım tatlı kaşığı şeker
 
Yarım su bardağı ılık su
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tuz
 
5-6 su bardağı un
 
Şekillendirmek için:
 
1 yemek kaşığı un
 
5-6 yemek kaşığı su
 
Üzeri için:
 
1 yumurtanın sarısı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı süt
 
1 tatlı kaşığı yoğurt
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Maya, süt ve şekeri yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar bekleyin.
 
Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamuru 40 dakika kadar mayalandırın.
 
Mayalanan hamuru iki ya da üç parçaya bölün.
 
Tezgahı ve elinizi unlayıp parçaları elinizle çekerek açın.
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elinizle açtığınız pideleri tepsiye koyun.
 
Un ve suyu karıştırın. Elinizi sık sık bu unlu suya batırıp önce kenarlarına sonra ortaya bastırarak pidenin üzerine baklava deseni yapın.
 
Yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine sürün.
 
Çörekotu ve susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "beyaz yıldız" tarafından gönderildi. 26.04.2020
  
 | 
Ev Yapımı Ramazan Pidesi | 
  | 
miraç onat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141703 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019 
961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı ılık su (Süt kullanmadan 1,5 su bardağı su ile de yapabilirsiniz)
 
20 gram yaş maya
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 dolu tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
Yaklaşık 3,5 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Ilık su veya sütün içine mayayı ve şekeri ekleyerek karıştırın. Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra üzerine zeytinyağını ve tuzu ekleyerek elinizle karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur ele yapışan bir hamur olacak o yüzden endişe etmeyin.
 
Tüm malzeme iyice karışınca üzerine temiz bir bez veya streç ile kapatarak en az 1 saat mayalanmak üzere bekletin. Mayalanma işlemi tamamlanınca yani hamur iki katına çıkınca yağlı kağıt serdiğiniz ve kepek serptiğiniz tepsiye hamuru elinizi zeytinyağına veya suya batırarak alın ve hafif hafif bastırarak yuvarlak şekil verin. Tekrar mayalanmak üzere bırakın yine iki katına çıkınca bir kase içinde karıştırdığınız yumurta ve yağı üzerine hamuru söndürmeden yumuşak hareketlerle sürün.
 
Hamurun üzerine parmak uçlarınızla önce daire daha sonra da daire içinde kareler şeklinde çentikler yapın. En son üzerine susam ve çörek otu serptikten sonra önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin.
 
Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek 5 dakika bekletip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124721 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2017 
2,409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağu ılık süt
 
Yarım su bardağı su
 
2 yemek kaşuğı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 paket yaş maya
 
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için;
 
1 yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşuğı yoğurt
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Bir karıştırma kabına süt, su, sıvı yağ alınarak karıştırılır, yaş maya eritilir, üzerine tuz, şeker ve alabilği kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
 
Hamur üzeri kapatılarak bir süre mayalanmaya bırakılır.
 
Bir tepsiye kağıt serilir, üzerine hafif un serpilir.
 
Hamur elle genişletilir, tepsiye konur, 20 dakika dinlendirilir.
 
Üzerine unla karıştırılmış su sürülür, çevresine elle yuvarlak şekil ortasına da karelerle pide şekli verilir.
 
Yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurt karıştırılarak pidenin üzerine sürülür. Susam ve çörekotu serpilir.
 
Fırın 50 derecede ısıtılır, tepsi fırına verilerek hamurun biraz daha mayalanması sağlanır.
 
Kabarınca ısı 190 dereceye çıkartılarak pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115795 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016 
1,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tatlı kaşığı kuru maya
 
1/2 tatlı kaşığı şeker
 
1/2 su bardağı ılık su
 
1/2 su bardağı un
 
3 1/2 su bardağı ekmek unu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 bardak ılık su
 
2 yumurta sarısı (hafif çırpılmış olacak)
 
Çörekotu veya susam
 
 
Maya ve şekeri 1/2 bardak ılık su ile karıştırıp, 10 dakika bekletin. 1/2 bardak unu katıp, üzerini kapatın ve 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
 
Ekmek ununu çalışma tezgahınızın üzerine dökün.
 
Mayalı karışımı, zeytinyağı, tuz ve 1 bardak ılık suyu unun ortasında açtığınız boşluğa dökün.
 
Unu yavaş yavaş katıştırarak, yumuşak ve yapışkan bir hamur yapın.
 
Hafif unlanmış tezgahınızda hamuru 15 dakika kadar yoğurun.
 
İlk başta yapışkan olan hamurunuz, yoğurdukça esnekleşecektir.
 
Hamurunuza yuvarlak şekil verdikten sonra, yağlanmış bir kaseye yerleştirin.
 
Kaseyi önce saranla kapatın, üzerine bir mutfak havlusu örtüp, mutfağınızın ılık, esintisiz bir köşesinde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
 
Bu sürenin sonunda elde edeceğiniz mayalı hamuru 2 eşit parçaya ayırın.
 
Her bir parçayı yuvarlayıp, temiz bir mutfak havlusu altında 30 dakika dinlendirin.
 
Bu arada içine pizza taşını yerleştirdiğiniz fırınınızı 280-300 dereceye ısıtın ve pideleri fırına koymadan önce, en az 30 dakika taşınızın iyice ısınmasını sağlayın.
 
Hamurlarınızı 25 cmlik daireler şeklinde açın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yumurta sarısına batırdığınız parmak uçlarınızla, hamurlara bastırarak pide biçimi verin.
 
Pidelerin üzerine çörekotu serpin.
 
Pidelerden birini hafifçe unladığınız fırın küreğinin üzerine alın. Bu işlemi yaparken pideyi boyuna doğru hafifçe esnetip, oval bir şekil almasını sağlayın.
 
Fırın küreğiyle, pide hamurunu, kızgın fırın tuğlalarının üzerine kaydırın.
 
Pidenizi 6 ila 8 dakika pişirin. Üzeri güzelce kızardığında fırından alın.
 
Temiz bir mutfak havlusuna sarın. Aynı işlemi diğer pide için tekrarlayın.
 
 
 
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
yavru kedi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2015 
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109874 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015 
2,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fevziye Sürmeli
 
 
250 ml.Su
 
250 ml.Süt
 
1 paket kuru maya
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı tuz
 
5-6 su bardağı un
 
50 gr tereyağı
 
Çörekotu
 
Susam
 
 
Sütü ve suyu bir kapta karıştırıp ılıtın. Tereyağını eritin.Şekeri ilave edip karıştırıp eritin.Bu karışımı hamuru yoğurabileceğimiz derinlik ve genişlikte bir kaba aktarın. Unu,tuzu ve mayayı karıştırıp eleyin. Sıvı karışımın içine unu yavaşça ilave ederek mikser ile iyice karıştırın.Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada pideyi pişireceginiz tepsiyi yağlayıp unlayın. Mayalanan hamuru tahta bir kaşıkla karıştırıp, havasını alın. Bir kapta 1-2 yemek kaşığı un ile suyu karıştırıp hamura şekil verecek karışım elde edin.Hamuru unlayıp yağladığınız tepsiye alın.Şekil vermek için elinizi unlu suya bulayın.Kenarlarına tahta kaşık ile yuvarlak şekil verin.Ortasına da kare kare şekil verin. Üzerine çörek otu ve susam serpin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırınınızda üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartmadan 5dk. dinlendirin. İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı sürün. Fırından çıkarın. Ilımasını bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
Sena Tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99676 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014 
2,590 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 su bardağı un
 
1 çay bardağı mısır unu
 
2 su bardağı su
 
20 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Öncelikle mayayı ufalayıp bir kaba alın. Üzerine su veya süt dükün ve 5 dakika kabarmasını bekleyin. Daha sonra unları, şekeri, tuzu ve yağı ekleyip yumuşak bir hamuru yoğurun. 40 dakika mayalandırıp sonra elinizle şekil verip tepsiye alın ve 200 derecede ısınmış fırında pideyi pişin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Sena Tapucu" tarafından gönderildi. 08.07.2014
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
cicibebe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76325 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2012 
3,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
1 kg. un
 
2 çorba kaşığı yaşmaya
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Ilık su
 
 
Unu eleyip ortası açın. 1 su bardağı ılık suda şeker ile mayayı eritin. 10 dakika bekletin, unun ortasına dökün Sıvıyağ tuz ilave edin. ılık su ile yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. Hamur iki kat büyüyene kadar bekletin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizi unlayarak tezgahın üzerinde elle pasta tabağı büyüklüğünde açın. Parmak uçları ile şekil verin. Üzerine fırça ile su sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirir».
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
şemsinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66721 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011 
2,816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 mililitre su
 
250 mililitre süt
 
10 gram yaş maya
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tuz
 
5 buçuk su bardağı un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Kepekli un
 
Üzeri İçin:
 
Çörekotu
 
Susam
 
 
Süt ile suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın. Tereyağına toz şeker ilave edin. Karışımı derin bir kaba alın. Un, tuz ve mayayı harmanlayıp ekleyin. Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın. Fırm tepsisini hafif yağlayıp, kepekli un serpin. Hazırladığınız hamura pide şekli verip, unladığınız tepsiye yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün. Susam ve çörekotu serpip 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 19.04.2021
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
şef 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2011 
Mesajlar: 72
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66358 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011 
3,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
4,5 bardak beyaz un
 
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
 
1 çorba kaşığı pekmez
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1,5 bardak su
 
Tarım su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Üzerine sürmek için:
 
1 yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı su
 
1 tatlı kaşığı çörekotu veya susam
 
 
 
Geniş bir kapta, 1 bardak unu ve ¼ tatlı kaşığı kuru mayayı karıştırın. Oda sıcaklığında ½ bardak suyu ilave ederek hamur haline getirin ve 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp bir gece buzdolabının en alt bölmesinde bekletin. Hamuru buzdolabından çıkarıp 2-3 saat oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Eğer elle yapıyorsanız, geri kalan malzemelerin hepsini geniş bir karıştırma kabına alıp ortasına bir önceki gün hazırladığınız hamuru yerleştirin ve hepsini karıştırıp hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve cıvıkça olacaktır.
 
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra geri kalan malzemerin hepsini mikser kabına alıp ortasına bir önceki gün hazırladığınız hamuru yerleştirin ve hamurunuzu 6-7 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve cıvıkça bir hamur olacaktır. Hamuru 2 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.  Fırın taşını veya iki fırın tepsisini üstüste koyup fırının tabanından biraz yüksek bir yere yerleştirin. Fırını 250 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız hamuru kaşık veya spatul ile iyice unlanmış bir fırıncı küreği veya saplı kesme tahtası üzerine alıp elinizi gerektikçe unlayarak 1 cm kalınlığında yayıp 30 dakika daha kabarması için bekletin. (Pide fırında ısıtılmış taş veya tepsiler üzerine atılacağından bulunduğu yere yapışmaması için altında bolca un olmalıdır.)
 
Tahta bir kaşığın sapıyla bastırarak pidenin üzerini resimdeki gibi şekillendirin ve üzerine yoğurt ve su ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu veya susam ile süsleyin.Pideyi fırına vermeden önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının arka köşesine yerleştirin.Pideyi önceden ısıtılmış fırındaki sıcak tepsilerin veya fırın taşının üzerine dikkatlice atıp yaklaşık 15 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61913 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011 
3,087 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bosch-home.com/tr/
 
 
500 gr un
 
25 gr maya
 
25 gr şeker
 
15 gr tuz
 
50 gr sıvıyağ
 
75 gr süt
 
200 gr su
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Çörekotu
 
 
Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. İçine mayayı ufalayın. Şeker, tuz, yağ ve süt ekleyip karıştırmaya başlayın. Azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Mayalanması için 30 dk bekletin. Hamuru 4 parçaya bölüp merdane ile açın. Üzerine parmak uçlarınızla bastırarak şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve 15 dakika dinlendirin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 ML® El Pidesi (görsel) 
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 30.03.2022
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58326 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010 
3,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
5 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1,5 çorba kaşığı kuru maya
 
1 su bardağı süt
 
Alabildiği kadar su
 
Kepek
 
Üzeri için:
 
1 yumurta
 
Susam
 
 
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Unun ortasına kuru maya, toz şeker, tereyağı, 1 su bardağ süt ilave edin. İlk olarak mayayı eritin. Daha sonra unu yoğurarak bir hamur elde edin.Hamurun mayalanması için bekletin. Tezgaha kepeği serpin. Hamuru kepeğin üzerine alın. Pidenin altı kepek ile kaplandıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Pidenin üzerine yumurta sürün. Üzerine susam serpin. Pidenin üstünü tırnak şekli verin. Pideyi önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
 
 
 ML® Şekerli Pide için tıklayın 
 
ML® Şekerli Pide (görsel)
 
 
 
 
Fotoğraf "Murat Çelik" tarafından gönderildi. 11.05.2020
  
 | 
Ramazan pidesi | 
  | 
keşanlı sabri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27533 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2008 
3,326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
250 ml. Su
 
100 ml. Süt
 
1 paket yaş maya (10 gr.)
 
5-6 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı (50 gr.) Tereyağı
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 çimdik tuz
 
Pide tabanı için kepekli un yoksa (pişirme kağıdı)
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Çörek otu
 
Sıvıyağ
 
 
Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak kısık ateşte ısıtın, (kaynama noktasına gelmeyecek, tereyağı eritecek sıcaklıkta olması yeterli) ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz, 5 bardak unu denin bir kaba eleyin. Mikserin hamur yoğurma başlıklarını takın ve unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğrulana kadar (ekmek hamuru gibi) mikserle işleme devam edin. Yoğurma işlemi bitince hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45-50 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamur çok fazla kabaracak onun için tahta bir kaşık yardımı ile mayalanan hamurun havasını alın. Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın. Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine pişirme kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın, eliniz ile pide şeklini verin. Bir kapta yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, çörek otu serperek fırına verin, iyice kızarana kadar pişirin ılık servis yapın.
 
 
 ML® Tavuklu Pide için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "faika hala" tarafından gönderildi. 09.04.2019
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
Aspirin 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.07.2008 
Mesajlar: 19
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25089 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2008 
3,407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 lt süt
 
2 yumurta
 
kibrit kutusu kadar yaş maya
 
Aldığı kadar un
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
2 su bardağı ılık su
 
tuz
 
susam
 
çörekotu
 
1 çorba kaşığı şeker
 
 
1- Ilık sütün içine maya konup eritilir.
 
2- 1 yumurta ve diğer yumurtanın akı, tuz, şeker, yağ katılıp karıştırılır. 2 avuç un ilave edilip çırpılır. Sıcak bir yere mayalanmaya bırakılır.
 
3- Mayalanınca aldığı kadar un ilave edilip yoğrulur. İyice yoğrulduktan sonra üzeri örtülüp tekrar mayalanmaya bırakılır.
 
4- Hamur kabarıp mayalanınca 8 parçaya bölünür. Yağlanmış kare tepsiye 4 tanesi pide (yuvarlak) şekline getirilip yerleştirilir. Diğer 4 parçada pide şekline getirilip ikinci tepsiye yerleştirilir.
 
5- Pidelerin üzerine yumurta sarısı ile birlikte bol susam, çörekotu serpilip, yarım saat daha mayalandırılır. Kızgın fırına verilip pişirilir.
 
 
 ML® Pide Çöreği için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Ömeralp Çelik" tarafından gönderildi. 01.05.2020
  
 | 
RAMAZAN PİDESİ | 
  | 
kahveci güzeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23728 
Gönderme Tarihi: 09.May.2008 
3,753 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
500 gr süt
 
1 su bardağı yağ
 
2 su bardağı ılık su
 
2 yumurta
 
kibrit kutusu kadar yaş maya
 
tuz
 
susam
 
çörekotu
 
 
Yapılışı:
 
Maya bir miktar süt içinde eritilir. Tuz, şeker, yumurta biraz unla karıştırılıp mayalandırılır. Mayalanınca büyük bir kaba yağ, kalan süt, 2 su bardağı ılık su, mayalanmış karışımı da koyarak aldığı kadar unla yoğrulup mayalandırılıp mayası gelince 8'e bölünüp kare tepsiye 4 tane pide şeklinde yapılır. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpilip yarım saat mayalandırılır. Kızgın fırında pişirilir. Diğer dört tanesi de aynı şekilde yapılır.
 
 
 ML® Yoğurtlu Pide için tıklayın ML® Yağlı Pide için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "berat özgün" tarafından gönderildi. 02.06.2017
  
 | 
Ramazan Pidesi | 
  | 
YEŞİM 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.06.2006 
Mesajlar: 19 Şehir: İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21212 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2008 
4,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 cup su
 
2 kaşık yoğurt
 
1 kahve fincanı sıvıyağ ( veya 50 gr tereyağı)
 
3 cup un
 
1kaşık şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı instant maya ... (300 ml lik bardak kullandım ) 
 
 
Hamuru mayalıyorum.sonra yoğurarak gazını alıyorum. sonra ister oval ister yuvarlak şekil olacak şekilde az un ile ve 1,5 cm kalınlığında açıyorum. yağlı kağıt ile kaplı tepsiye hamuru yavaşça koyuyorum. yuvarlak uçlu bir bıçağın ters kısmı ile şeklini veriyorum ve bu şekilde tekrar mayalanıncaya dek bekliyorum. mayası gelince fırını ısıtıp fırına vermeden tekrar şekil verdiğim yerleri yine aynı bıçakla belirginleştiriyorum. sonra üzerine fırça ile süt sürüp susam çörekotu vb...serpip fırına veriyoruz.
 
 
 ML® Ramazan Pidesi (görsel) 
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
  
 | 
 
 
 
 
 
 |