|
|
Ramazan çorbası (Tunus) |
|
Figaronun Düğünü
Aşçı
Kayıt: 11.10.2007
Mesajlar: 15 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc18370
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2007
2,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 kişilik Gerekli malzeme:
750 gr temizlenmiş beyaz etli balık
2 soğan
150 gr arpa
50 gr domates püresi
1 litre su
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Soğanları ayıklayıp rendeleyin. Balıkları ayıklayıp yıkayın. Küp şeklinde doğrayın. 1 litre suyu kaynatın.
Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Kırmızıbiber ve domates püresini ekleyin. 5 dakika kısık ateşte pişirip kaynar suyu ekleyin. Balıkları ilave ederek 20 dakika pişirin.
Arpa, tuz ve karabiberi çorbaya ekleyin. Yarım saat kısık ateşte arpa iyice pişinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip sıcak servis yapın.
|
|
Ramazan Çorbası (Tunus) Tarifleri Cezayir Yemekleri
|
|