| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ramazan Çorbası (Tunus) Tarifleri Cezayir Yemekleri
| 
 |  
| Ramazan çorbası (Tunus) |  
|  | Figaronun Düğünü Aşçı
 
  
 Kayıt: 11.10.2007
 Mesajlar: 15
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18370 Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2007
 3,001 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 2-3 kişilik Gerekli malzeme:
 750 gr temizlenmiş beyaz etli balık
 2 soğan
 150 gr arpa
 50 gr domates püresi
 1 litre su
 Yarım limon suyu
 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
 1 çay kaşığı karabiber
 Tuz
 
 Soğanları ayıklayıp rendeleyin. Balıkları ayıklayıp yıkayın. Küp şeklinde doğrayın. 1 litre suyu kaynatın.
 Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Kırmızıbiber ve domates püresini ekleyin. 5 dakika kısık ateşte pişirip kaynar suyu ekleyin. Balıkları ilave ederek 20 dakika pişirin.
 Arpa, tuz ve karabiberi çorbaya ekleyin. Yarım saat kısık ateşte arpa iyice pişinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip sıcak servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |