https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
300 g un
 
75 g öğütülmüş badem
 
75 g Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
200 g oda sıcaklığında tereyağı
 
1 yumurta
 
Krema:
 
2 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
 
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
Süslemek için:
 
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
 
Renkli şekerlemeler
 
Marshmallow
 
Renkli macaronlar
 
0,5 çay bardağı frenküzümü
 
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Un, öğütülmüş badem, pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı ve yumurtayı bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Tezgaha pişirme kağıdı serin ve hamuru üzerine alın. Merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Hamurdan üst kısmı 15 cm, alt uzunluğu 30 cm ve 5 cm genişliğinde "7" rakamı şeklinde kesin. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp fırın tepsisine yerleştirin ve pişirin. Kalan hamurları toplayın, yeni bir pişirme kağıdı üzerinde aynı ölçülerde bir adet daha "7" rakamı kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
 
Süre sonunda fırından çıkarın ve ikinci kurabiyeyi pişirin.
 
Krem şantileri soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
 
Soğuyan kurabiyelerden birini dikkatlice servis tabağına alın. Hazırladığınız krem şanti ile üzerini tamamen kaplayacak şekilde yıldızlar sıkın. Diğer kurabiyeyi dikkatlice üzerine alın ve aynı şekilde krema sıkın. Pasta süsü, renkli şekerlemeler, marshmallow, makaron ve frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |