Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Makarnalar > Ragiz (1 adet - 838 defa bakıldı)

Ragiz


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ragiz

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc162972
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2022
330 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.acunn.com

Makarna hamuru için:
15 adet yumurta sarısı
150 gr semolina
150 gr un
1 adet taze trüf mantarı
Balık bolognes için:
1 adet dil balığı
1 adet kalamar
1 diş sarımsak
Domates sosu için:
4 adet arpacık soğan
300 ml domates püresi
200 gr domates salça
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Tabak yanı için:
Zeytinyağı
Soğan
Yeşil yağ için:
300 gr zeytinyağı
75 gr maydanoz
75 gr taze soğan

Un ve semolina karıştırma kabına alınarak homojen kuru bir karışım elde edilir. Bu karışımın ortasına bir çukur açarak içerisine yumurta sarılarını ekliyor ve yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurulan hamuru 1 saat dinlendiriyoruz.
Ardından dinlenen hamuru porsiyonluyor ve sırayla önce merdane ile biraz inceltip sonrasında makarna makinası yardımıyla istediğimiz inceliğe getiriyoruz. Açılmış olan iki hamurdan bir tanesinin üzerine mandolin yardımıyla trüf mantarı rendeliyor üzerini örtecek olan diğer hamuru ise kenarlarından çok hafif ıslatıyoruz. Hafif ıslatma işleminin sebebi iki hamurun yapışmasını sağlamak. Buradaki püf noktası çok ıslatmamaktır. Üst üste konulan hamurlar öncelikle merdane yardımıyla açılacaktır.
Merdane kullanmamızın sebebi, hamur ile trüf mantarının tamamen özdeşleşmesini sağlamaktır. Hazırladığımız hamuru makina yardımıyla kesiyor ve düzenli bir şekilde seriyoruz ki yapışma olmasın.
Soğanlarımızı ufak ufak kesip ayçiçek yağı ile kavuruyoruz. Ardından 2 diş sarımsağımızı püre haline getirip tenceremizin içine ekliyoruz. Domates salçası ve püresini ekliyoruz tenceremizi kısık ateşte bırakıyoruz.
Tüm balık ürünlerini temizliyoruz ve kıyma makinasının en geniş olan ucu ile kıyma haline getiriyoruz.
Balıklarımızı geniş bir tavada zeytinyağı ve sarımsak ile kavuruyoruz.
Kavurma işlemi sırasında balık kıymasını ezmemeye dikkat ediyoruz.
Balıklar tavada piştikten sonra içindeki yağ ve sarımsak ile domates sosunun içine ekliyoruz ve yine balık kıymasını ezmeden karıştırıyoruz.
Yeşil yağ için malzemeleri 3-4 dakika boyunca blenderdan geçiriyoruz. Ortaya çıkan karışımı ufak bir tencerenin içine koyup 100 dereceye gelene kadar ısıtıyoruz. 100 dereceye gelen karışımı, bir tülbent ya da kahve filtresi eşliğinde süzüyoruz, ortaya çıkan yağı hemen bir kaba alıp buzlu su yatağına koyup soğutuyoruz.
Bir tavaya soğan ve zeytinyağı koyup soğanlar ölene kadar pişiriyoruz.
Makarnayı kaynar bir suya atıp 1-2 dakika boyunca haşlıyoruz.
Haşlanmış makarnalara bir cımbız yardımı ile şeklini verin.
Üzerine hazırladığınız balık bolognes’i dökün
Tabağınızı yeşil yağ ile süsleyin.






Ragiz Tarifleri Makarnalar



(1 adet Ragiz 838 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort