| 
 | 
| Pürtüklü Bambam (Zonguldak) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115471 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2016
 1,964 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1250gr. Su
 200gr. Un
 75gr. Kuru Soğan
 30gr. Ayçiçek Yağı
 10gr. Tuz
 
 Küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavurunuz, salça ilave ederek karıştırmaya devam ediniz. Suyun lOOOgramını ilave ederek kaynamaya bırakınız.200 gr unu 250gr su ile bir karışım hazırlayınız, bu karışımı kaynayan tencereye ekleyiniz. Çırpma teli ile karıştırarak tuzunu ekleyiniz. 15 dakika karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |