2 adet yufka
 
1 komposto kasesi patates püresi
 
100 gr. kaşar peyniri rendesi
 
2 dal maydanoz
 
1 çay bardağı doğranmış turşulu yeşil zeytin
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı maden suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Muskat
 
 
Bir kase içinde patates püresini, maydanozu, zeytini, tuzu, karabiberi, muskatı karıştın. Yufkanın birini yayın. Maden suyuyla yağı karıştırın. Yufkanın üzerine gezdirin. İkinci yufkayı yayın. Yağlı sudan gezdirin. Yufkayı üç parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Bir ucuna bir çorba kaşığı iç koyun yağlı suya batırın galeta ununa bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  
 |