1 kg tavuk göğsü
1 baş soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet çarliston biber
1 adet kırmızı kapya biber
Karabiber
Tuz
Pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Püre için:
1 kg patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 kase rende kaşar
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, ince kıyılmış soğan ve tereyağı tavaya atılır. 10 dakika kadar kavrulur, minik doğranmış kapya ve çarliston biberler atılır. Bir kaç dakika sonra salça, tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir. 5 dakika sonra ateşten alınır. Sıcak soyulmuş patateslere süt, karabiber ve tereyağı ilave ederek ezilir. Püre fırın kabına bastırarak yerleştirilir. Üzerine hazırlanan tavuk sote yayılır. Son olarak rende kaşar serpilir. 180 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.
|