| 
 
| 
 
 
 | 
 
Püreli Tas Kebabı (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27010 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008 
4,271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu tarifin Türkçe, ve İngilizce altyazısı mevcuttur
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağına hoş geldiniz
 
bu gün birlikte et yemeği hazırlayacağız
 
"Püreli Tas Kebabı"
 
önce malzeme listemizde neler var, onları öğrenelim
 
sonra yapımına geçelim
 
1 kilo kuzu kuşbaşı
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
ve karabiber
 
püresi için; 1 su bardağı sıcak süt
 
6 adet orta boy patates
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
ve tuz
 
malzeme listesini sıraladıktan sonra...
 
püreli tas kebabının yapımına geçebiliriz
 
1 kilo kuzu kuşbaşı etimiz var demiştik...
 
bir çay bardağı yağı tencereye bıraktık
 
ısınınca eti ilave ettik
 
et suyunu bırakıp çekene kadar hızlı ateşte kavuracağız
 
et kavrulurken biz de diğer işleri yapmaya devam ediyoruz
 
2 adet kuru soğanımız var
 
istediğimiz şekilde doğrayabiliriz
 
biz yemeklik doğramayı tercih ettik
 
şimdi sarımsakları soyalım ve doğrayalım
 
gördüğünüz gibi ezerek çok kolay bir şekilde soyuluyor sarımsaklar
 
özellikle yoğun sarımsak kullanacağımız yemeklerde...
 
ezerek soymak büyük kolaylık sağlayacaktır
 
bunu da soğanın yanına bırakabiliriz
 
tohumlarını çıkardığımız biberleri de...
 
fazla ince olmayacak şekilde doğruyoruz
 
2 adet domatesimiz var
 
kabuklarını soyduktan sonra
 
komkase şeklinde doğruyoruz
 
bu aşamada, ince kıydığımız soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz
 
birlikte soğanlar şeklini kaybedene kadar kavuruyoruz
 
şimdi sıra sivri bibere...
 
ve salçaya geldi
 
biberler sararana kadar kavuruyoruz
 
şimdi sıra domatese geldi
 
şöyle bir karıştıralım
 
karabiber...
 
arzu ettiğimiz ölçüde tuz
 
biliyorsunuz, et yemeklerinde tuz sona yakın bırakılır...
 
etin sertleşmemesi için
 
2 su bardağı sıcak suyumuzu da ilave ediyoruz
 
şimdi kapağını kapatıyoruz...
 
orta - kısık ateş arası konumda 1 saat pişiriyoruz
 
tas kebap pişerken biz de püremizi hazırlayalım
 
6 adet patatesimiz vardı...
 
bunları kabuklu olarak haşladık
 
ve sıcak olarak soyuyoruz
 
bu noktada özellikle sıcak olması önemli
 
bunu tutması çok zor oluyor, aynı zamanda
 
son patatesimizi de soyuyoruz
 
patates püresi sevilen bir garnitür
 
lezzetler.com'da en çok ziyaret edilen...
 
konuların başında yer alıyor
 
patatesleri sıcak olarak soyduktan sonra şimdi...
 
böyle bir aparatla ezeceğiz
 
önce kalın parçalara ayıracağız
 
sonra üzerine yavaş yavaş sıcak süt ekleyeceğiz
 
tabi bir miktar da tereyağı ve tuz
 
sıcak patatesin, iki avantajı var...
 
bir kolay eziliyor...
 
ikincisi de tereyağını kolaylıkla eritiyor
 
gördüğünüz gibi tereyağı hemen erimeye başladı bile
 
1 tatlı kaşığı kadar tereyağı
 
6 adet patatese yeterli olacaktır
 
sütümüzün yarısını ilave ediyoruz
 
ve ezmeye devam ediyoruz
 
bir miktar tuz bırakalım
 
beyaz biber de ekleyebiliriz
 
karabiber rengini bozduğu için tercih etmiyorum
 
biraz daha süt koyuyoruz
 
sütü yedirerek ilave etmek daha iyi sonuç veriyor
 
o yüzden azar azar devam edelim
 
artık büyük parça kalmadı kaşıkla karıştırmaya devam edebiliriz
 
yine bir miktar sütü ilave edelim
 
çok güzel kıvamlı bir püre elde ettik
 
püremizi hazırladıktan sonra...
 
servis tabağına aktardık
 
tas kebabımızı da ateşten aldık
 
15 dakika buharının inmesini bekledikten sonra
 
püremüzün üzerine bırakıyoruz
 
püremizin ortasını biraz oyuk bıraktık
 
bu bölümümüzde yeni çizgiler taşıyan...
 
geleneksel bir tarif hazırladık
 
umarım denersiniz ve beğenirsiniz
 
şimdiden Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Püreli Tas Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Püreli Tas Kebabı (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |