http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
3 adet yufka
 
2 su bardağı sıvıyağ  kızartmak için
 
2 adet patates
 
1 çay bardağı süt
 
Harç:
 
1 adet havuç
 
1 adet domates
 
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
 
1 adet kabak
 
1 adet çarliston biber
 
Tuz, karabiber, kırmızı biber
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
 
 
Patatesi haşlayın, kabuklarını soyun ve sütle beraber ezerek püre haline getirin. Havuç ve kabağı rendeleyin, domates ve biberi küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve baharatını ekleyerek harmanlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri hafifçe soteleyin. Rendelenmiş peynir ve tüm harç malzemelerini birleştirin. Yufkaları üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün. Üzerine kaşıkla püreyi sürün. Harcı böreğin içine koyup iri sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın sıvıyağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 |