|
|
Püreli Kebap (tavuk) |
|
nazlım türker
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc69889
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2011
1,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk bonfile
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı bezelye
1'er adet soğan, domates ve sivri biber
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı salça
4 adet patates
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavuk bonfileleri kuşbaşı doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış havuç, domates ve biberi salça ile birlikte tavuk etine ekleyin ve karıştırın. Ardından bezelyeyi ekleyip, tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika pişirin. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Hafif ateşte, süt ve tereyağı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ilave ettiğiniz püreyi servis tabağına alın. Üzerine tavuk etini koyarak servis yapın.
|
|
Püreli Kebap (tavuk) Tarifleri Kebaplar
|
|