İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 kg kalkan
 
3-4 adet patates (doğranmış veya rendelenmiş)
 
1 adet soğan (doğranmış)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yarım kahve fincanı krema
 
1 kahve fincanı fesleğen (doğranmış)
 
Un
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanan balıklar bir fiske tuz katılmış una bulanıp kızartılır.
 
Soğan, sarımsak ve patatesler sıvı yağda sote edilir, daha sonra krema, karabiber ve 1,5-2 bardak su eklenerek kapağı kapalı olarak pişirilir.
 
Ateşten almaya yakın fesleğen eklenip 3-4 dakika daha pişirilir.
 
Bu karışım robotta iyice parçalanarak balığın yanında sıcak olarak servis edilir.
  
 |