|
|
Püreli Et Dilimleri |
|
hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc94825
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2014
1,436 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
20 gram kaşar peynir
700 gram bonfile (yılbaşı yemeğinden kalmış da olabilir)
2 dal biberiye
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
Öncelikle patatesleri haşlayıp süzün. Üzerine tereyağını ve sütü ekleyip iyice ezin. Püre haline getirip, içine rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırın. Bu arada biberiyeyi, karabiberi, kekiği bir kabın içinde harmanlayın. Bu baharat karışımını etin her tarafına serpin. Tereyağını eritip içine bu etleri ekleyin ve çevirerek kızartın. Bir fırın kabına alın. 200 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin. Püreyle birlikte servis tabağına alıp dilimlenmiş etlerle birlikte servis yapın. Kırmızı közlenmiş biberleri de ince kıyıp üzerine ekleyebilirisiniz.
|
|
Püreli Et Dilimleri Tarifleri Dana Tarifleri
|
|