| 
 
| 
 
 
 | 
 
Püreli Dalyan Köfte | 
 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3730 
Gönderme Tarihi: 13.May.2006 
2,989 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
750 gr Orta Yagli Kiyma
 
3 Adet Yumurta
 
2 Çay Kasigi Karabiber
 
2 Çay Kasigi Köfte Bahari
 
1/2 Çay Bardagi Hardal
 
2 Adet Havuç
 
2 Adet Patates
 
1 Demet Maydanoz
 
2 Dilim Bayat Ekmek Içi
 
1 Adet Sogan
 
1 Çay Bardagi Konserve Bezelye
 
Tuz
 
Çok Az Sivi Yag
 
 
YAPILIŞI
 
Bir kabin içine kiymayi,ince ince dogranmis maydanozu,rendelenmis soğani, ekmek içini, yumurtalari, tuzu, karabiberi ve köfte baharini koyalim. Bütün malzemeleri özlesene dek yoguralim.
 
Kare seklindeki bir firin tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalim. Alüminyum folyonun üzerini çok az sivi yag ile yaglayalim. Üzerine özlesene dek yogurdugumuz kiymayi elimizle bastirarak yayalim. Bu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçlari yumusayana dek haslayalim. Patateslerin kabuklarini soyalim ve rendeleyelim. Bir kabin içine rendelenmis patatesleri, tuzu ve karabiberi koyarak yoguralim. Havuçlari tavla zari iriliginde dograyarak konserve bezelyelerle karistiralim. Tepsinin içine koydugumuz kiymanin üzerine hardali sürelim.
 
Hardalin üzerine de patates püresini yayalim. Bezelye ve havuç karisimini köfte harcinin üzerine döseyelim.
 
Alüminyum folyoyu kenarlarindan tutarak yuvarlayalim. Köfteyi orta isili firinda pisirelim. Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çikartalim. Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalim.
 
 
 ML® Püreli Dalyan Köfte için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Püreli Dalyan Köfte Tarifleri Ciğer Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |