| 
 
| 
 
 
 | 
 
PÜRELİ BÖREK | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58311 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010 
2,067 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
2 yufka
 
1 kase patates püresi
 
100 gr. kaşar peynir rendesi
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
tuz
 
karabiber
 
muskat
 
 
Yufkaların birini yayın, suyla yağı karıştırın. Yufkaların üzerine gezdirin. İkinci yufkayı yayın. Yağlı sudan gezdirin. Yufkayı artı şeklinde dörde bölün. Her parçayı uzunlamasına bir daha bölüp 8 parça elde edin. Patates
 
püresine kaşar peynir karabiber ve muskatı ekleyerek karıştırın. 1′ er çorba kaşığı yufkaların geniş kısımına koyun. Sigara böreği gibi sarın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Tabağı musluğun altında sudan geçirin. Galeta ununa bulayın. Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 30 dk. pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PÜRELİ BÖREK Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |