|
|
Pulneni Domati |
|
eznur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2016
Mesajlar: 167 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115986
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2016
1,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://pomatsite.blogspot.com.tr
1600 gr iri domates (12 adet )
60 gr tereyağı veya margarin (3 çorba kaşığı)
1,5 bardak su
İçi İçin:
400 gr yağsız kıyma
40 gr tereyağı
150 gr soğan (2 orta)
40 gr pirinç (3/4 kahve fincanı)
5 dolmalık domatesin içi
3/4 bardak su
1 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Fazla olgun olmayan domateslerin, sapsız tarafından ince bir kapak kesilir ve içleri çok derin olmadan bir kısıkla oyulur. Çıkarılan içler bir kaba alınır. Küçük doğranmış soğanlar, 2 silme çorba kaşığı yağ ile hafifçe sararana kadar kavrulur. 3 çeyrek bardak su, yıkanmış pirinç ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
|
|
Pulneni Domati Tarifleri Pomak Yemekleri
|
|