| 
 
| 
 
 
 | 
 
Puf Böreği (enginarlı) | 
 
  | 
yorgun adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2011 
Mesajlar: 61
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65076 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011 
2,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet enginar
 
1/2 limonun suyu
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Kimyon
 
Pul biber
 
Tuz
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
5 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı yaş maya
 
1 tutam toz şeker
 
Ilık su
 
Tuz
 
 
Enginarları limon suyu eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın. Hamur için verilen malzemelerle, azar azar ılık su ekleyerek kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Enginarları küp küp doğrayın. Yağları bir tavaya alıp soğan, enginar, ceviz ve baharatları soteleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kahve tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine ılınan harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatıp kızgın yağda kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Puf Böreği (enginarlı) Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |