| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pudingli Karamelli Tart | 
 
  | 
efem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2013 
Mesajlar: 46 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93347 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2022 
2,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
100 g oda sıcaklığında tereyağı
 
0,5 çay bardağı süt
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
 
2 su bardağı süt
 
Karamelli karışım için:
 
8 yemek kaşığı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
2 poşet Dr. Oetker Jelatin
 
Üzeri için:
 
1 - 2 yemek kaşığı fındık kırığı
 
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 
1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
Kalıp:
 
Tart kalıbı (Ø 26 cm)
 
Kare kalıp (16x16 cm)
 
 
Tart kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Unu bir kaba alın, üzerine hamur kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alıp mikser ile 3 dakika çırpın. Tereyağı ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından alın. 10 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Süt ve pudingi bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.
 
Toz şekeri metal bir tencereye alın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırmadan bekletin. Karamel rengi olduğunda suyu azar azar ekleyin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca jelatinleri ekleyin ve el çırpıcısı ile 1 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve kare kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 1 saat bekletin.
 
Soğuyan tartı servis tabağına alın. Üzerine pudingi yayın ve fındık kırığı serpin. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pudingin üzerine şekilli sıkın. Karamelli jeli küpler şeklinde kesin ve üzerine sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pudingli Karamelli Tart Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |