https://www.droetker.com.tr
 
 
Kek:
 
0,5 çay bardağı un
 
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
25 g oda sıcaklığında tereyağı
 
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
 
Puding:
 
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
 
2,5 su bardağı süt
 
Üzeri için:
 
0,5 çay bardağı un
 
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
0,5 çay bardağı fındık kırığı
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
25 g oda sıcaklığında tereyağı
 
2 yemek kaşığı kurutulmuş yaban mersini (blueberry)
 
Kalıp:
 
Dikdörtgen kalıp (15x20 cm)
 
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, toz şeker ve tereyağını ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine vanilya aroması ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
 
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 10 dakika karıştırarak soğutun. Kalıptaki kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Un, kakao, fındık kırığı, toz şeker, tereyağı ve yaban mersinlerini derin bir kaba alın. Parmaklarınız ile ezmeden karıştırarak granül haline getirin. Fırın tepsisine serpiştirin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
 
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Tatlıyı buzdolabından çıkarın ve üzerine hazırladığınız granülleri serpin. Servis kaşığı ile servis yapın.
 
 
 
  
 |