| 
 
| 
 
 
 | 
 
PUDİNGLİ ARMUT TATLISI | 
 
  | 
toz parmak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58684 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2010 
3,036 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet orta boy sert armut (deveci armudunu öneririm)
 
4 yemek kaşığı tozşeker
 
5 su bardağı su
 
Sos için;
 
2 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı kakao
 
5 yemek kaşığı tozşeker
 
1 adet yumurta
 
 
1 Düzgün şekilli armutlar sapları kesilmeden soyulur. Armutlar bekletilecekse üzerlerine limon suyu gezdirilerek kararmalarına engel olunur.
 
2 Armutlar, orta boy bir tencereye sapları yukarıya gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerlerine tozşeker serpilir ve su eklenir.
 
3 Armutlar orta ısılı ateşte ve tencerenin kapağı açık vaziyette kaynayıncaya kadar pişirilir. Ocağın altı kısılıp armutlar arada sırada çevrilerek iyice yumuşayıncaya kadar, 25-30 dakika pişirilir. Armutlar pişerken arada sırada pişip pişmedikleri kontrol edilir.
 
4 İyice yumuşayan armutların altı kapatılıp tencerede soğuması beklenir. Servis tabağına süzülerek alınır.
 
5 Sosun hazırlanması için; un, kakao ve tozşeker küçük bir tencereye koyulur. Yumurta eklenip tel çırpıcı yardımıyla çırpılırken süt de azar azar ilave edilir. Kısık ateşte, sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.
 
6 Kaynayınca ocaktan alınıp sıcak haldeyken armutların üzerine gezdirilir. İstenirse hindistancevizi, fındık, ceviz serpiştirilip servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PUDİNGLİ ARMUT TATLISI Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |