| 
 
| 
 
 
 | 
 
PROVENSAL USULÜ SEBZE FLANI | 
 
  | 
huri cihan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2012 
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72598 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012 
2,270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Michael Montignac
 
 
500 GR KABAK
 
4 YUMURTA
 
2 KIRMIZI DOLMALIK BİBER
 
4 DOMATES
 
1 SOĞAN
 
100 GR RENDE GRAVYER PEYNİRİ
 
4 ÇORBA KAŞIĞI SÜT (LIGHT)
 
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
 
TUZ
 
KARABİBER
 
 
Kabakları yıkayın ve soymadan küçük küçük parçalara bölün. Biberleri yıkayın, sap ve çekirdeklerini çıkartıp küçük zarlar halinde kesin. Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve zar şeklinde kesin. Soğanları soyup kıyın.
 
Tüm bu sebzeleri, kuvvetli ateşte ve zeytinyağında 20 dakika karıştırarak pişirin. Tuzunu biberini ayarlayın.
 
Yumurtaları omlet gibi çırpın ve bunlara süt ve gravyer rendesini de ekleyip tuzunu biberini ayarlayın.
 
Sonra yumurtalara sebzeleri katın; iyice harmanlayın ve bir kalıba dökün.
 
Kalıbı içinde yüksekliği 2 cm su olan büyük tepsinin içine oturtun (Ben-Mari) ve 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapabileceğiniz gibi, yanında domates özü sunarak soğuk da ikram edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PROVENSAL USULÜ SEBZE FLANI Tarifleri Fransız Yemekleri
 | 
 
 
 
 |