| 
 
 
 | 
Provans Usulü Poşe Yumurtalı Türlü | 
  | 
ilgi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2016 
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120792 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2016 
2,433 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2 adet patlıcan
 
3 adet kırmızı soğan
 
3 adet sarı biber
 
2 adet kırmızı biber
 
½ su bardağı haşlanmış taze börülce
 
1 adet kereviz sapı
 
8 adet yumurta
 
1 çay bardağı elma sirkesi
 
3 dal taze soğan
 
2 adet defne yaprağı
 
1çay bardağı sızma zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ayıklanmış sebzeleri küçük küpler şeklinde kesin. Tavada kırmızı soğan, kereviz ve patlıcanı zeytinyağı ve 1 adet defneyaprağı ile soteleyin. Birkaç dakika sonra biberi ve börülceyi tavaya ekleyip orta ateşte 10 dakika pişirin. Piştikten sonra doğranmış taze soğan, bir tutam tuz ve karabiber ile tatlandırın. Poşe yumurtayı yapmak için tencerede kaynayan suya 2 yemek kaşığı sirke ve 1 adet defneyaprağı ekleyin. Bir kabın içinde yumurtayı kırıp kaynayan suda 8 dakika haşlayın. Aynı yöntemle diğer yumurtaları da kırıp suda haşlayın. Hazırladığınız poşe yumurtaları ve provans usulü türlü ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |