Kayseri Büyükşehir Belediyesi
4.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı tereyağı
8 bardak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yumurta, su ve tuzu karıştırın. İçerisine unu azar azar ekleyerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup, 30 dakika bekletin.
İnce kıyılmış soğan, maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir ve kırmızı toz biberi bir kaba alıp iyice karıştırın.
Hamurdan 3 adet beze yapın.
Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın ve 3 cm genişliğinde şeritler kesin.
Kesilen şeritlerden 3 cmlik kare mantı hamuru hazırlayın.
Hamurların ortasına iç harcından koyun.
Hamurlar karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde üçgen katlayın.
Mantıları tereyağında kızartın.
Erittiğiniz tereyağına domates salçasını ekleyin.
Tuz, kırmızı toz biberi ve kaynar suyu ilave edip, 10 dakika kaynatın.
Kızarmış mantıları sosun içine ilave edip 5-6 dakika daha pişirip servis edin.
|