|
Profiterol |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6737
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım Paket Margarin
1 su bardağı su
1 çimke tuz
1 kesme şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
Sosu İçin
100 gr. margarin
2,5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı
1 kg. süt
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı vanilya
Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.
Kremanın yapılışı: Margarin eritilir. İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.
Profiterolün yapılışı: Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistancevizi serpilip, servise hazırlanır.
ML® Profiterol için tıklayın
Fotoğraf "napolyon" tarafından gönderildi. 04.03.2021
|
Profiterol |
|
Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19538
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
12,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
100 gr. yağ
125 gr. un
10 gr. şeker
4 yumurta
1 su bardağı su
tuz
vanilya
Çikolata sos:
200 gr. şeker (8 kaşık),
30 gr. un (1 kaşık),
200 gr. sütsüz acı çikolata veya 50 gr. kakao,
2 yumurta şarısı.
Krema:
3 yumurta,
80 gr un (3 kaşık),
180 gr. şeker (7 kaşık),
50 gr. kakao,
1/2 lt. süt veya 450 gr. su,
Vanilya,
limon kabuğu rendesi.
Çikolata sos Yapılışı:
1- Bir tencereye 200 gr. şeker, 30 gr. un, 2 yumurta sarısı koyup üzerine 1/2 lt. su ilave ederek karıştırınız.
2- Sonra küçük parçalara doğranmış çikolatayı veya kakaoyu koyunuz.
3- Ateşten alıp vanilayı ilave ediniz.
Hamur Yapılışı:
1- Bir tencereye suyu, şekeri, tuzu, yağı koyup kaynatınız.
2- Su kaynayınca 125 gr. unu koyup ve süratle karıştırarak ateşi kısıp 10 dakika pişiriniz.
3- Ateşten alıp soğumağa bırakınız.
4- Biraz ılıyınca 4 yumurta kırıp vanilya, limon kabuğu rendesi koyup yoğurunuz, yumurtayı yedirinlz, (Elle sıka sıka).
5- Ucuna düz huni takılmış bir torbaya hamuru doldurunuz (Hunisiz de sıkılabilir.)
6- Yağlanmış bir tepsiye koni şeklinde küçük küçük sıkınız.
7- Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 40 dakika pişiriniz.
8- Kuruduktan sonra fırından alınız (Kurumadan alırsanız çöker, hafif fırında mutlaka kurutunuz.)
Krem Yapılışı:
1- Bir tencereye 3 yumurtayı 80, gr, unu, 180 gr. şekeri 50 gr. kakaoyu koyunuz.
2- 1/2 lt. sütü azar azar ilave ederek karışımı eziniz.
3- Ateşe koyup un çorbası koyuluğuna gelinceye kadar kaynatınız, (Fazla kaynatmayın kokusu ve lezzeti değişir.)
4- Ateşten alıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ediniz.
5- Kaymak tutmaması için arasıra karıştırınız.
Final:
1- Hamuru hazırlayıp pişirip içlerine pasta kremi doldurduktan sonra servis tabaklarına kubbe şeklinde diziniz.
2- Üzerlerini tamamen kaplayacak şekilde çikolata salçası dökünüz.
3- Üzerlerine kıyılmış fıstık serpip servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 26.07.2022
|
Profiterol |
|
Suzanna
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Roma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23066
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
3,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kreması:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 kaşık un
1 kaşık mısır nişastası
Sosu:
4 tatlı kaşığı nişasta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
1 paket kakao
Suyu ateşe koyup, margarini sıcak suda eritin. Unu azar azar katıp, kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp iyice yedirin. Fırın tepsisine birer tatlı kaşığı koyun. Sıcak fırına sürüp, orta ısıda 25 dakika pişirin. Fırını kapatıp, 10 dakika da içinde bekletin. İyice kabarmaları gerekir. Fırının kapağını açarsanız, soğuk hava ile temas edip sönebilirler.
Kremalık malzemeleri birbirine katıp, pişirin. Karıştırarak soğutun. Hamurların ortasını kesip, içine krema doldurup kapatın.
Sosu da pişirip, birer kaşık üzerlerine dökün.
ML® Kasede Profiterol için tıklayın
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 30.10.2024
|
Profiterol |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53972
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
2,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardağı un
8 adet yumurta
1/2 paket margarin
Sosu için:
1 yemek kaşığı un
1 paket kakao
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
1 fincan pirinç unu
1 paket vanilya
1/2 fincan mısır nişastası
Hazırlanışı
Hamuru için su ile yağ ocakta kaynatılır. Kaynayan karışımın içine un ilave edilerek, ocaktan indirilir ve ihyana kadar karıştırılır. Ilıyan hamurun içine yumurtalar tek tek yedirilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, önceden yağlanmış olan fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak şekilde dökülür. Önceden ısınmış olan 185 derecelik fırına sürülerek, yarım saat pişirilir. Sosu için; un, kakao ve şeker karıştırılarak, süt ilave edilir. Ocakta kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kreması için sütün içine şekerin çoğunluğu dökülerek ocakta kaynatılır. Ayrı bir tencerede 4 yumurta sarısı, kalan şeker ve vanilya çırpma teli ile çırpılır. Daha sonra pirinç unu ve nişasta katılarak 1-2 dakika daha çırpılır. Bu karışımın içine ocakta kaynatılan süt dökülür ve topaklaşmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır. Pişirilen hamurun içine enjektör yardımıyla krema sıkılır. Servis tabağına alınır. Soğuyan son üzerine dökülerek, soğuk servis yapılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 26.07.2022
|
Profiterol |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67488
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
4,565 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
Profiterol için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Krema için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sos için:
1 adet bitter çikolata
1 kaşık nişasta
1 kaşık un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Ufak bir tencereye margarin ve bir bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra bir su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Hamur iyice kavrulup piştikten sonra soğumasını bekleyin. Hamur soğuduktan sonra üç yumurtayı tek tek bu hamurun içine yedirin. Hamurun iyice kabarması için yumurtalann iyice içine yedirilmiş olması gerekiyor. Daha sonra hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Bir tepsiyi yağlayarak, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde alalım. Aralarında en az iki-üç cm boşluk olacak şekilde dizin. Daha önceden 180 derece ısıtılmış fınnımızda üzeri kızarana kadar ortalama 35- 40 dakika pişirin.
Pastacı kremasını hazırlamak için; Bütün malzemeleri bir tencereye koyarak, kremayı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz, kremamız piştikten sonra soğutmaya alıyoruz. Profiterol hamurun içine hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduruyoruz.
Çikolata sosunu da pastacı kreması gibi bütün malzemeyi soğuk sütün içinde önce karıştırıyoruz. Daha sonra ocakta ağır ateşte kaynatıyoruz. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirip servis edebiliriz.
Fotoğraf "pestil" tarafından gönderildi. 25.06.2016
|
Profiterol |
|
Othello
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94768
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2013
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 Su bardağı Süt
1.5 Çay bardağı Toz Şeker
3 Yemek kaşığı Un
1 Paket Vanilya
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:
1 Paket Çikolata Sosu
Tencerede 1 su bardağı suyu ve margarini kaynatın. Üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı hamura bire birer yedirerek karıştırın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra elde ettiğiniz yapışkan hamuru iyice karıştırdığınızdan emin olun. Sonrasında hamuru 10 dakika dinlendirin Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek yerleştirin. Hamur toplarını, daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayabiliriz. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
|
Profiterol |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117814
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2016
1,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
Birsen Erdem
1/4 su bardağı su
75 gram katı yağ
1 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
Krema için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
50 gram margarin
Çikolata sos için:
200 gram çikolata
200 ml krema
Su yağ şeker tuz kaynatılır. Elenmiş un katılır, tavaya yapışmayacak kıvama gelince altı kapatılır. Ilınınca içine birer birer yumurtalar karıştırılarak eklenir. Kabartma tozu konur ve macun kıvamı oluncaya kadar çırpılır. Yağlanmış tepsiye yarım tatlı kaşığı kadar aralıklarla konup 200 derecede ısıtılmış fırının orta gözüne konur. 5-6 dakika sonra ısı 150 dereceye indirilerek, 20-25 dakika kurutularak pişirilir. Enlemesine kesilerek içine kreması konulup kapatılır. Üzeri çikolata sosu ile kaplanır. Kreması için süt, un, şeker kaynatılır. Kaynadıktan 1 dakika sonra kapatılır. Krema iyice soğuyunca yağ konulup mikserle karıştırılır. Sosu; krema kaynama noktasına gelince çikolatalar içine atılıp kapatılır. Çikolatalar eriyince üzerine dökülür.
|
Profiterol |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118523
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 gram margarin
1 su bardağı su ve süt karışımı
2 su bardağından 2 parmak eksik un
1 çorba kaşığı şeker
1 fiske tuz
Yarım çay kaşığı kabarta tozu
1 çay kaşığı vanilya
4 adet yumurta
Şerbeti için:
2 kaşık toz şeker
2 kaşık su
Limon suyu
Su ve sütlü karışımı kaynatın. Unu ve tuzu koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın, soğutun. içine yumurtaları kırarak yedirin. Vanilyayı, kabartma tozunu koyup karıştırın. Az yağlanmış bir fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımı ile hamurdan alarak tepsiye dizin. Isıtılmış 190 derece fırında pişirin. Pastalar pişerken 30 dakika fırının kapağını hiç açmayın. Pastalar iyice soğuyunca pomba ile içine krema doldurun. 2 kaşık şekeri tavada karamel yapın. 2 kaşık su koyun ve ağda kıvamında pişirin. Limon suyunu ekleyip ateşten alın. Hazırladığınız pastaların her tarafına şerbet sürün. Üçünü birbirine yapıştırın. Bir tane de ortaya yapıştırın. Hepsine aynı işlemi yapıp servis tabağına dizin. Üzerine ağda gezdirin ve süsleyin.
Kreması için tencereye yarım litre süt, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı şeker, 1 çorba kaşığı margarin ve 2 yumurtanın sarısı koyun. Göz göz olana dek pişirin. Mikserde 10 dakika çırpın.
Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
|
Profiterol |
|
altınel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118965
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2016
1,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nergiz Çetin
Hamur topları için:
125 gr tereyağı
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 su bardağı un
4 adet yumurta
İç kreması:
1/2 litre süt
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
Çikolata sosu için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı kakao
40 gram bitter çikolata veya 1 paket Hazır Çikolatalı Sos
40 gram bitter çikolata
Su tereyağı toz şeker tuz tencereye konulup kaynatılır. Un kaşık kaşık eklenip sürekli karıştırılır. Hamur top haline gelince ocaktan alınır. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenip mikser ile iyice çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çay kaşığı ile alınan hamurlar minik toplar şeklinde dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika iyice sertleşene kadar pişirilir. Kremasının yapılışı: Nişasta toz şeker ve yumurta karıştırılır. Süt yavaş yavaş eklenerek muhallebi gibi pişirilir. Soğuduktan sonra tereyağ eklenip mikserle çırpılır. Soğumuş hamur topları ortadan ikiye kesilerek içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurulur. Çikolatalı sos yapılışı: Nişasta toz şeker ve kakao karıştırılır. Süt yavaş yavaş eklenerek ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Bu aşamada istenirse hazır paket çikolata sosu arkasındaki tarife göre pişirilir. Çikolatalı sos sıcakken parçalanan bitter çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. Biraz ılıyınca içine kremaları doldurulmuş topların üzerine çikolatalı sos dökülür. Tepsiye sıralanarak veya üst üste konularak sosu dökülüp servis edilir.
|
Profiterol |
|
mimar kenan
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc124256
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2017
979 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
Hamur için:
200 ml Su
40 gr. Tereyağı
1 tutam Tuz
130 gr. Un
3 Yumurta
1 çay kaşığı silme Kabartma tozu
Dolgu malzemesi:
350 ml Krema
2 Paket çubuk krema
2 Paket Şekerli Vanilin
200 gr. Meyve (Frenk üzümü, çilek, kiraz veya mandalina)
Su, yağ ve tuzu bir tencerenin içinde kaynayıncaya kadar ısıtın. Un ilave edin ve pürüzsüz bir hamur topağı haline getirin.
Tencerenin dibinde beyaz bir tabaka olduğunda hamur topağını ocaktan alın ve bir kabın içine koyun.
Yumurtaları tek tek ilave edin. Sonunda buna kabartma tozunu karıştırın.
İki çay kaşığı ile veya bir sıkma torbası ile mandalina büyüklüğünde hamurları üsütne un serpilmiş bir tepsiye sıkın ve hemen altın sarısı pişirin.
Henüz sıcak olan profiterol toplarını enine kesin. İçinde hala pişmemiş hamur varsa, bunu alın. Profiterolleri soğumaya bırakın.
Kremayı şekerli vanilin ile sıkıca çırpın.
Profiterol hamurlarına krema ve meyve doldurun.
Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
|
Profiterol |
|
önemli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc128263
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2017
878 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
250 ml su
5 g tuz
175 g un
110 g tereyağı
4 orta boy yumurta
10 g toz şeker
Pasta kreması için:
500 ml süt
100 g toz şeker
100 g un
6 yumurta sarısı
1/2 çubuk vanilya
50 g tereyağı
Sosu için:
200 g bitter çikolata
150 ml krema
Su, yağ, tuz ve şekeri ocakta kaynatın. Kaynayan suya unu ilave edin ve ocaktan alın. Yumurtaları teker teker mikserle çırparak karışıma ekleyin ve akışkan olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Sıkma torbası ile ceviz büyüklüğünde pişirme tepsisine sıkın. 190 derecelik fırında, hamurlarınız kabarıp renk alana kadar pişirin. Soğuyunca topların altına parmağınızla delik açın. Hazırladığınız pastacı kremasını bir sıkma torbası ile pişirdiğiniz profiterol toplarının içine sıkın ve hazırladığınız çikolata sosu ile servis edin.
Pasta kreması hazırlanışı:
Sütü vanilyayla beraber ocakta kaynatın. Vanilyayı çıkartın. Yumurta sarılarıyla toz şekeri çırpın. Unu ekleyin. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtaya ekleyin ve ocakta pişirin. Ocaktan alın, tereyağını içine atıp eritin. Oda sıcaklığına gelene kadar karıştırarak soğutun.
Sosun hazırlanışı:
Kremayı bir tavada ısıtın ve çikolatayı içine ekleyerek eritin.
|
Profiterol |
|
sultan ener
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135436
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2018
858 defa indirildi / yazdırıldı
|
55 g tereyağı
75 g beyaz ekmek unu, elenmiş
2 büyük yumurta, çırpılmış
225 ml krema
100 g şeker
100 ml çikolata sosu
2 yemek kaşığı beyaz çikolata parçacıkları
Fırını 200 ° C'ye ısıtın.
Bir pişirme tepsisini yağlı kağıt serin.
150 ml tereyağını yarım bardak su ile kaynatın. Unu hemen bir tahta kaşıkla pürüzsüz bir hamur topu oluşturur. Parlak macun yapmak için yumurtayı biraz ekleyin.
Hamurunu büyük düz ağızlıklı bir sıkma torbasına koyun, fırın tepsisine 2.5 cm çapında sıkın.
20 dakika pişirin, sıcaklığı 220 ° C'ye yükseltin biraz daha pişirin. Tel rafa aktarın ortalarına buhar delikleri açın ve tamamen soğumaya bırakın.
Kremayı kalınlaşana kadar çırpın, sonra bir sıkma poşetine koyun ve buhar deliğinden içine doldurun.
Bir şekeri profiteroller üzerinde gezdirin. Çikolata sosu üzerine sıkın ve beyaz çikolata parçacıklarını serpin.
|
Profiterol |
|
hayriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139671
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2019
843 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
CHOUX HAMURU:
100 g Tereyağı
2 yemek kaşığı Şeker
¼ tatlı kaşığı Tuz
240 ml Su
175 g Un
4 adet Yumurta
PASTACI KREMASI:
1 Adet Vanilya çubuğu
500 ml Süt
90 g Şeker
5 adet Yumurta sarısı
30 g Un
30 g Buğday nişastası
ÇİKOLATA SOS:
300 g Çikolata
200 ml Krema
50 g Kakao
100 g Şeker
10 ml Süt
Choux Hamuru için: Grundig fırını 150 dereceye ayarla.
Bir tencerede tereyağı, şeker, tuz ve suyu kaynama derecesine getir. Unu ekleyip hızlıca karıştırarak 2 dakika pişir. Ocaktan alıp 1-2 dakika serinlet.
Yumurtaları bir kapta çırp. Bir çırpma teli, ya da robot yardımıyla; yumurtaları yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hamur elde et.
Sıkma torbasına doldurduğun hamuru yağlı kağıt serili tepsilere aralarında boşluk bırakarak sık.
Fırında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişir.
Pastacı Kreması için: Vanilya çubuğunu ikiye böl, çekirdeklerini çıkart.
Bir tencerede süt, vanilya ve şekerin yarısını kaynama noktasına getir.
Bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırp. Un ve nişastayı ekleyip iyice yedir.
Sıcak sütten bir kepçe alarak yumurta karışımına yavaşça karıştır. Yumurta karışımını süt tenceresine ekle. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişir.
Ocaktan aldıktan sonra geniş bir tepsiye yayarak soğut. Soğuduktan sonra saklama kabına aktarıp buzdolabında beklet.
Çikolata sos için: Çikolatayı doğra, geniş bir kaba koy.
Krema, kakao ve şekeri çırpma teliyle karıştırarak malzemeleri birbirine yedir, kaynama noktasına getir.
Çikolataların üzerlerine sıcak kremalı karışımı dök. 1 dakika kadar bekleyip spatula ile karıştır.
Oda sıcaklığındaki sütü azar azar ilave et ve akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştır.
Pastacı kremasını, ucuna duy taktığın sıkma torbasına doldur.
Kremayı profiterol toplarının içine sık.
Kremalı hamurların üzerine çikolata sos dök.
|
Profiterol |
|
taze yaprak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc139927
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2019
839 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.callebaut.com
Profiterol sos:
1000 g süt
200 g şeker
25 g nişasta
25 g un
50 g toz kakao Callebaut® CP
300 g bitter çikolata Callebaut® 811 100 g Creme deli Artigiano Gold (%18 fındık)
1 ad vanilya çubuğu
Crema Patisserie:
900 g süt
100 g krema
1 adet çubuk vanilya
200 g şeker
160 g yumurta sarısı
75 g nişasta
1 g tuz
Profiterol Hamuru:
500 g süt
10 g şeker
6 g tuz
250 g tereyağı
250 g un
500 g bütün yumurta
Süt, şeker, nişasta, un ve kakaoyu birleştirerek custard kreması pişirin.
Çikolatayı üzerine dökün, pralin ve vanilya çekirdeklerini ekleyin, karıştırın.
Bardaklara yerleştirin ve dinlendirin. Dekore edin.
Crem patisserie için, süt, krema ve vaniyayı kaynatın.
Üzerine şeker, yumurta sarısı, nişasta ve tuz ekleyin ve custard kreması şeklinde pişirin.
Hamuru için, süt, şeker, tuz ve tereyağını kaynatın.
Un ekleyin ve kavurun.
Mikserde yavaş yavaş yumurtayı ekleyin.
Tepsiye küçük yuvarlaklar sıkın, 180°Cde 30 dakika pişirin.
|
Profiterol |
|
yasemin abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2019
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc143587
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
681 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 bardak un
2 adet kesme şeker
4 yumurta
1 bardak su
Tuz
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
İç kreması için:
1 yumurta
100 gram un
150 gram şeker
Yarım litre süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
200 gram şeker
1 çorba kaşığı un
50 gram kakao
2 yumurta sarısı
Yarım litre süt
Profiterol hamuru için bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve tereyağını koyup kaynatın. Su kaynayınca elenmiş unu koyup hızla karıştırın. Ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Hamur ılınınca limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Her yumurtadan sonra hamuru çok iyi karıştırın.
Krema sıkma torbası yardımıyla hamuru yağlanmış fırın tepsisine küçük toplar halinde koyun. Önceden 220 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
İç kreması için bir tencereye 1 yumurtayı, unu ve şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek telle veya mikserle karıştırın. Ateşe koyup un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin. Fazla kaynatmadan ateşten alıp vanilya, limon kabuğu rendesi ve tereyağı ilave edip karıştırın. Kaymak tutmaması için arada bir kremayı karıştırın.
Çikolata sosunu hazırlamak için bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve yarım litre süt koyup karıştırın. Kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın. Ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşten alın.
Fırından çıkarmış olduğunuz profiterol toplarını bıçakla delin. İçlerine beyaz krema doldurun. Topları servis tabağına dizin. Üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.
|
Profiterol |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145448
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
573 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
3 adet yumurta
Kreması için:
500 mililitre süt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
220 gram bitter çikolata
200 gram krema
Kremayla başlayın. Süt ve toz şekeri sos tenceresine aktarıp karıştırın.
Un ve yumurtayı da ilave edin ve orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Kremaya vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın.
Oda sıcaklığına geldiğinde sıkma poşetine doldurduğunuz kremayı buzdolabına koyun.
Profiterol hamuru için su ve tereyağını tencerede kaynatın.
Unu da ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın.
Hamur toparlanınca ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları birer birer hamura ekleyin ve iyice karıştırarak yedirin.
Hamurunuzu 15 dakika daha dinlendirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kaşık ya da sıkma torbası yardımıyla arada boşluk kalacak şekilde küçük yuvarlaklar halinde aktarın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Profiterolleri 40 dakika kadar fırınlayın. Çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Soğuyan hamurların altlarına bıçakla delik açıp en az 1 saat buzdolabında beklettiğiniz kremayı hamurların ortasındaki boşluklara doldurun.
Profiterolleri servis tabağına piramit şeklinde dizin.
Çikolata sosu için bitter çikolatayı doğrayıp kremayla birlikte sos tenceresinde eritin.
Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve servis tabağındaki profiterollerin üzerine gezdirin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Profiterol |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150295
Gönderme Tarihi: 03.May.2020
583 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Hamuru için:
2 su bardağı su
75 gram tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Kreması için:
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta
3 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Çikolatalı sos:
2 paket çikolata
1 kutu krema
Öncelikle tatlının hamurunu hazırlamakla başlayın.
Bir tencere alın ve içine 2 su bardağı su koyun.
Ardından tere yağını da ilave edip kaynatmaya başlayın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 su bardağı un ve tuzu koyup iyice karıştırın.
Unu koyduktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatın.
Daha sonra ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
Ilıdıktan sonra kullanacağınız yumurtaları bu karışımın içine teker teker kırın ve mikser yardımı ile iyice çırpın.
Kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın.
Daha sonra hazırladığınız bu karışımı sıkma torbasının içine koyup tepsiye şekil vererek dizin.
170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın ve kremasının hazırlanışına geçebilirsiniz.
Kreması için gerekli olan 2 adet yumurtanın sarısı ve beyazını birbirinden ayırın.
Bir tencereye 4 su bardağı süt, 6 çorba kaşığı un, 2 tatlı kaşığı nişasta, 3 çay bardağı toz şeker ve 2 adet yumurtanın sarısını koyup bir süre çırpın.
Bu karışım kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edin ve ocaktan alın.
2 adet yumurtanın beyazını ise başka bir kabın içinde iyice çırpın.
Çırptıktan sonra ocaktan almış olduğunuz karışımın içine ilave edin ve karıştırın.
Daha sonra sosun hazırlanışına geçin.
Bir tencere alın ve içine 1 paket kremayı koyup ısıtın.
Sonra ocaktan alın ve çikolataları içine ilave edip karıştırın.
Hamur piştikten sonra hazırladığınız kremayı üzerine dökün.
Sonrada sosu üzerine gezdirin.
|
Profiterol |
|
sencay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc150589
Gönderme Tarihi: 17.May.2020
536 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Pataşu hamuru için:
225 gr su
230 gr tereyağı
4 gr tuz
120 gr elenmiş un
5 adet yumurta
Pastacı kreması için:
10 adet yumurta sarısı
590 gr krema
500 gr süt
220 gr şeker
4 gr vanilya
60 gr un
30 gr tereyağı
3 adet jelatin
Çikolata sosu için:
50 gr krema
80 gr çikolata
İlk olarak pataşu hamurunu hazırlamalısınız. Tereyağını eriterek, su ve tuz ile karıştırın. Ardından unu eleyerek ekleyin. İyice kavrulduktan sonra ocaktan alın ve soğutun. Yumurtaları ekleyerek biraz bekletin ve fırın tepsisine şekilli bir şekilde koyun. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika, ardından 190 derecede 10 dakika daha pişirin. Bu işlemin ardından kremayı hazırlamak için 100 gr şekerle karamel yapın. Süt, krema ve vanilyayı ocağa alın ve kaynama noktasına getirin. Yumurta sarısı ve şeker ile karıştırdıktan sonra unu ekleyerek tekrar karıştırın. Ayrı bir yerde jelatini soğuk suda çözdürün. Süt karışımına karameli ekleyip çırpın. Ardından yumurtalı karışımı yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına geldikten sonra alın. Karışıma tereyağı ve jelatini ekledikten sonra hamurların içine yerleştirin. Üzerine çikolata sosunu benmari usulü eritip dökün.
|
Profiterol |
|
horanta
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc152849
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020
339 defa indirildi / yazdırıldı
|
Topları için:
250 ml. su
175 gr. un
Bir tutam tuz
110 gr. tereyağı
4-5 adet yumurta
Pastacı Kreması için:
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
200 gr. krema
300 gr. bitter çikolata
Pudra Şekeri
Profiterol topları için, su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Krema için, sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.
Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.
Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın.
Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün ve servis edin.
|
Profiterol |
|
kalem
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153058
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2020
407 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
250 ml. su
175 gr. un
Bir tutam tuz
110 gr. tereyağı
4-5 adet yumurta
Pastacı Kreması:
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
200 gr. krema
300 gr. bitter çikolata
Pudra Şekeri
Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Krema için, sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.
Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.
Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın.
Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün ve servis edin.
|
|