|
|
Profiterol (pirinç unu) |
|
gök kubbe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc67904
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2011
1,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı+1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı su
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağı tereyağı
Yarım çay bardağı tozşeker
İçi için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
80 gram beyaz çikolata
2 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema
Suyu bir tencereye alıp üzerine tuz ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağı kısın. Sürekli karıştırarak pirinç ununu ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilındıktan sonra tozşekeri ekleyin. Yumurtaları karışıma teker teker koyup elinizle yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. İçi için, krem şantiyi sütle çırpın ve içine eritilmiş beyaz çıkalatayı koyup karıştırın. Pişen hamurları ikiye kesip içlerine beyaz çikolatalı harçtan doldurun. Servis tabağına alıp, çikolata sosu üzerine gezdirerek servis yapın. Çikolata sosu için kremayı ocakta ısıtın ve içine çikolatayı koyup eritin ocaktan alıp ılınması için bekletin. Sonrasında profiterolun üzerine gezdirin. İsrenirse hindistancevizi ile de süsleyebilirsiniz.
|
|
Profiterol (pirinç unu) Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|