| 
 
| 
 
 
 | 
 
PRENTANIYE SOS (FRANSA) | 
 
  | 
Sokrates 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33453 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2009 
1,903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu sos, yumurta ve sebzelerde kullanılır.
 
 
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
40 gram un (3/4 kahve kaşığı)
 
Karabiber ve muskat (Hindistancevizi)
 
250 gram süt (2 bardak)
 
yarım demet kıyılmış maydanoz
 
120 gram (6 silme çorba kaşığı) tereyağı ya da margarin
 
 
1 Küçük bir kaba 2 silme çorba kaşığı yağ koyarak, orta kuvvetteki ateşte yağı eritmeli, sonra buna üç çeyrek kahve fincanı da un ilâve ederek, tel ya da kaşıkla karıştırmak suretiyle unu sarartmadan ancak 2 dakika kadar kavurmalıdır.
 
2 Sonra bu karışıma, azar azar olmak üzere 1 bardak da ılık süt katmak ve bir taraftan hızlıca karıştırmak suretiyle sütü yağlı una yedirmeli ve karışım mahallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirmeye devam etmelidir. Maydanozu çok ince kıyarak atmalıdır.
 
3 Ateşten ineceğine yakın 120 gram tereyağını ve fındık büyüklüğünde parçalara koparılmış ve bir tanesi eridikten sonra diğerini atmak ve durmadan karıştırmak suretiyle katılmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PRENTANIYE SOS (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
 | 
 
 
 
 |