MALZEMELER
 
1,5 çay bardagi badem tozu
 
125 gram margarin (eritilmis)
 
4 adet yumurta (beyazini ayirin)
 
1,5 çay kasigi kabartma tozu
 
1,5 çay bardagi un
 
1,5 çay bardagi seker
 
1 çay bar-dagi çikolata (rendelenmis)
 
2 yemek kasigi kakao
 
2,5 yemek kasigi süt
 
Içi için:
 
2 poset krem santi
 
Yeteri kadar süt
 
Yeteri kadar kiyilmis çikola
 
Yeteri kadar antep fistigi
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Bir kapta eritilmis margarin, seker ve yumurta sarisi ile çirpin. Içerisine
 
badem tozu, çikolata, un, kabartma tozu, kakao ve süt ilave edip
 
karistirarak hamur yapin.
 
Yumurta beyazini kar haline getirinceye kadar mikserde çirpin. Kar haline
 
getirdiginiz yumurta beyazini yapmis oldugunuz hamura kasikla karistirin.
 
Yaglanmis firin tepsisine bosaltin.
 
170 derece firinda pisirip sogutun. Kenarlarindan 1,5-2 santim kadar
 
birakip alt kisimlarini da kasikla çikartin. Firinda parçalari 10 dakika
 
kurutun. Krem santiyi sütle çirparak pastanin orta kismina kat kat koyun.
 
Bir santi, bir kurutulmus kek parçalari ve aralarina çikolata, fistik içi koyun
 
. Üzerine kakao serperek servise sunun
  
 |